Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Grič

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Skriti dragulj nad Ljubljano

Jedi so tako lepe, da jih je kar škoda pojesti. A ko se jih lotite, vam postanejo še veliko bolj všeč.

Iz vasice Šentjošt nad Horjulom, dobre pol ure vožnje iz Ljubljane, se razteza lep pogled na Ljubljansko kotlino. Tu, 650 metrov nad morjem, se domuje družinsko gostišče Grič. Pod gostiščem je domača kmetija, pa njiva in rastlinjak.

Nekdaj je tu obratovala picerija, zadnjih deset let pa se je mladi chef Luka Košir odločil za povsem drugačno kulinarično zgodbo in se hitro prebil v sam vrh slovenske kulinarike.

Kar 80% sadja in zelenjave, ki ga uporabijo v kuhinji, pridelajo na svoji njivi. Poleg svežih sestavin se zelo radi poigravajo s tradicionalnimi in modernimi metodami shranjevanja živil. Veliko kisajo, solijo, sušijo in fermentirajo. Na ta način lahko svojim gostom ponudijo košček narave tudi v hladnejših mesecih, ko ta počiva. Tudi sicer uporabljajo živila lokalnega izvora, izjema so divje ulovljene ribe iz Jadranskega morja.

Chef Luka kuha izjemno, v skladu z razpoložljivimi surovinami in kuharskim navdihom. Pred vas bodo tako prihajale svojevrstne umetniške prezentacije. Že prvi vtis impresionira, še bolj pa vam bodo všeč, ko bodo začela izginjati s krožnika. Fantastično.

Vinska karta ponuja skoraj 500 etiket po izboru glavnega someljeja Nejca Farčnika.

Fementation
Foto: Suzan Gabrijan

Jedi za naslovnico

Vsak krožnik je zgodba zase. Tako po izgledu kot okusu. So odraz tukajšnje tradicije, okoliškega gozda, domače njive, rastlinjaka in neskončne spretnosti mladega chefa.

Á la carte ponudbe ni, tako se je treba prepustiti večhodnim menijem – na voljo so sedem- in desethodni. Za uživanje na Griču so rezervacije obvezne.

Luka Košir
Luka Košir
Foto: Suzan Gabrijan

Spoznajte chefa

Čudežni deček, ki ustvarja na svojem griču

Z izjemno zagnanostjo in talentom je chef Luka Košir v kratkem času osvojil srca gurmanov od blizu in daleč.

Hrana in kuharija sta ga zanimala že od otroštva, ko pa sta starša odprla gostilno, ga je ta povsem prevzela. Delal je v restavraciji JB, pri chefu Janezu Bratovžu in v Harfi pri Boštjanu Pavliju. Ko se je mama upokojila, se mu je ponudila priložnost, da si ustvari lastno restavracijo.

Preberite več