Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Hiša Fink

 

Hiša preprostih slovenskih jedi »po vrhunsko«

V Finku so preproste slovenske jedi tako izvrstne, da si jih tudi zahtevni jedci z veseljem in radi privoščijo. Na hitro ali v več hodih.

V Irči vasi, nedaleč od Novega Mesta na Dolenjskem, se zdi, kot da se svet vrti nekoliko počasneje. Reki Krki se prav nič ne mudi čez te kraje in ljudje si še vedno radi vzamejo čas za druženje ob kozarcu rujnega. Zemlja je rodovitna in prijazna do Dolenjcev. Ravno čas in najboljše iz zemlje je tisto, kar dela slovenske tradicionalne jedi tako fine.

V Finku tako vstanejo že zelo zgodaj, da ostane dovolj časa za pripravo dnevno svežega kruha. V posodah počasi brbota, sveže sestavine, ki so bile še nedavno v zemlji, čakajo na svoj prostor na krožniku.

Dolenjca, Damjan in Tanja Fink, sta svojo Hišo Fink opremila po svoje. V restavracijskem delu se jé bolj počasi, v bistroju se radi ustavijo tudi tisti z manj časa.

Oprema je sodobna in udobna, prav tako strežba. Gostje radi posedajo na terasi, v teh krajih se rado zavije tudi v vinsko klet. In če smo že pri kleti, tam najdete 350 etiket, dobro desetino teh pa tudi na vinski karti.

Vrhunska kulinarika
Foto: Arhiv Hiša Fink

Sladko slani tandem za celostno kulinarično izkušnjo

Medtem ko se chef Damjan odlično znajde pri mesnih in ribjih okusih ter brezmesnih zalogajih, se Tanja izkaže pri sladkem. Njene sladice so lahke in nežne kot mile sapice, ki pihljajo čez dolenjske griče.

Ponudba okusov vas vodi po Irči vasi in se čez dolenjske griče širi po ostalih delih Slovenije. Včasih gre še naprej, čez mejo, a vedno z razlogom.

Okusi preprosto navdušijo, pa naj gre za pečenko krškopoljca, polnjene bučne cvetove z zelišči in kremo lokalnih sirov ali kaj drugega.

Tanja in Damjan Fink
Tanja and Damjan Fink
Foto: Dean Dubokovič

Spoznajte chefa

Zapomnili si ga boste po odličnih krožnikih in širokem nasmehu

Na samostojni gostinski poti prisega na tradicionalne jedi, elegantne in umirjene krožnike ter chefovske okuse.

Chef Damjan Fink je začel svojo kulinarično pot na Gradu Otočec. Izpopolnjeval se je v Hiši Franko in pokazal vse, kar zna, v gostilni Na gradu v Ljubljani. V Hiši Fink piše svojo zgodbo, ki so jo kulinarični razvajenci zlahka vzeli za svojo.

Preberite več