Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Hiša Krasna

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Kulinarično popotovanje po Krasu

Hiša Krasna je butični družinski hotel z vrhunsko restavracijo in pristnim vinskim hramom.

Nekje na poti skozi slikovito pokrajino stoji Lokev. To je tista vasica, ki se ponaša z najstarejšo tovarno pršuta na Krasu in Hišo Krasna, kjer se krasno jé.

V hiši vas bo gostoljubno pričakala prijetna jedilnica z belo pogrnjenimi mizami in lesenimi stoli. Kamnita stena, viseče svetilke in lesena kredenca vam bodo dale občutek pristne kraške domačnosti. Ob toplejših dnevih pa jedilnica sega na atrijsko dvorišče, ki gleda na hišo s čudovitimi lesenimi polkni.

Pričakujte kulinarično popotovanje po Krasu, saj restavracijski meni združuje tradicionalne sestavine Krasa z divjimi okusi Istre. Vodilo chefa Aleša Širce, ki mu je blizu tudi mediteranska kuhinja, je moderno in domače.

Ljubitelje žlahtne kapljice bo navdušil hram, ki je v kleti vkopan v kraški kamen. Tukaj boste v prijetnem hladu degustirali vina s Krasa in drugih slovenskih vinorodnih dežel ter uživali v okusih kraškega pršuta, domače pancete in svežega kruha iz krušne peči.

Če se bo degustiranje zavleklo pozno v noč, prespite v eni od petih sob za goste. Poimenovane so z lepimi slovenskimi ženskimi imeni in opremljene vsaka v drugi barvi. V njih ni elektronskih naprav, da se gostje lahko popolnoma sprostijo od vsakodnevnih obremenitev.

HIša Krasna kulinarika
Foto: Hiša Krasna arhiv

Domače s kančkom modernega

Krožniki chefa Širce so kraški zaradi tradicije in sestavin, sodobni pa zaradi izvedbe in idej. Jedi so sezonske, sestavine pa po večini sosedove.

Poskusite goveji karpačo s koromačem, tartufi in praženimi lešniki ali odlično kraško joto s krompirjevo kremo, pirejem kisle repe in fižola, ki jo chef na krožniku združi s filejem skuše in postrvjimi ikrami.

Tudi če vam zadiši kraški pujsek, se boste odločili prav. Počasi pečen, razkoščičen in postrežen v lastnem reduciranem soku se odlično ujema s krhljem sočnega jabolka, sladkim korenčkovim pirejem in lečo.

Chef Aleš Širca
Foto: arhiv Hiša Krasna

Spoznajte chefa

Kraševec s posebnim občutkom za hrano

Rad uporablja lokalne sestavine in domače testenine. In rad potuje, še posebej po Mediteranu, ter z odprtimi čuti spremlja vse, kar je novega, in se uči.

V svoje znanje in talent trdno zaupa, njegov največji dosežek pa je vsak krožnik, ki gosta osreči v tej meri, da se znova vrne.

Hiša Krasna s chefom Alešem Širco je za svoje vrhunske krožnike v letih 2020 in 2021 prejela Michelinovo nagrado.

Preberite več