Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Hiša Linhart

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Najboljša gorenjska avtorska kuhinja je doma v Radovljici

V meščanski hiši sredi Radovljice ustvarja uigrana ekipa pod kuharsko taktirko chefa Uroša Štefelina.

Pravljično staro mestno jedro Radovljice se ponaša s pomembno srednjeveško in renesančno arhitekturno ter kulturno dediščino. V eni od meščanskih hiš, ki jo prepoznate po dveh freskah iz 17. stoletja, se od leta 2021 nahaja hotel, restavracija in kuharska šola. A ekipa, ki je osupljivi poznogotski hiši vdahnila dušo, skupaj ustvarja že dlje časa. Priznani chef Uroš Štefelin je z njo kar dvakrat, v letih 2020 in 2021, prejel Michelinovo zvezdico, ter drugič tudi zeleno zvezdico za trajnost.

Zgodba Uroša Štefelina in poslovne partnerke Marcele Klofutar se je začela že leta 2013 v nekaj kilometrov oddaljeni Vili Podvin, nato se je leta 2021 preselila v staro mesto jedro Radovljice. Kljub selitvi so svoje poslanstvo povezovanja regije ohranili, tako da še naprej raziskujejo tradicijo in jo ohranjajo za naše zanamce. Skupaj s kmeti obujajo pozabljene jedi in sestavine ter razvijajo nove izdelke tradicije za prihodnost, kot so njihova kranjska klobasa, tepkin sok in tepkine praline. V kuharski šoli pa delijo znanje otrokom, ljubiteljem kuhanja in profesionalcem.

jed v Hiši Linhart
Foto: arhiv Hiša Linhart

Nadgrajevanje tradicionalnih jedi v jedi nove slovenske kuhinje

V Hiši Linhart radi povabijo na druženje ob novodobnih gostilniških jedeh, obenem pa oživljajo okus žabjih krakov, gorenjskih mesnih krapcev, želodčka, žonte … in z velikim veseljem predstavijo svoje prijatelje in dobavitelje: mesarja Mlinariča in Štajnbirta, ribogojca Zupana, vrtnarja Šlibarja, ekološko kmetijo Vegerile, sirarje Odolneka, Dolenca, Zidariča, Hlebanja, vrtnarja Mrkota in mnoge vinarje.

V času kosila strežejo tako imenovane »bistrojske jedi za ta domače« in od domačih: Mlinaričev rozbif, kot rečejo pečeni govedini, file Zupanove jezerske postrvi, Šlibarjev piščanec pa tudi Mrkotovo črno lečo ali njegov fižol. Na meniju najdete tudi sirni bandeljc, jed, o kateri piše Valentin Vodnik leta 1799 v prvi kuharski bukvi v slovenskem jeziku.

Chef Uroš Štefelin
Foto: Ciril Jazbec, Tent Film

Spoznajte chefa

Ustvarjalec nove slovenske kuhinje

Chef Uroš Štefelin uživa v obujanju pozabljenih tradicionalnih slovenskih jedi in napitkov.

V Uroševi kulinarični zgodbi nastopa njegov domači kraj. V oživitev tradicionalnih gorenjskih jedi, ki jim vdihne sodobno dušo, namreč vključuje lokalne sestavine z domačega vrta in z okoliških kmetij.

Ni naključje, da mu je vodnik Gault&Millau podelil laskavi naziv chef tradicije 2020. Ustvarja z okusi, barvami in oblikami in z vsakim krožnikom dokazuje, da tradicionalna slovenska kulinarika sodi tudi v najbolj prestižne restavracije.

Preberite več

Slovenia Green Cuisine: Hiša Linhart