Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Hiša Raduha

 

Pod mogočno goro

V Hiši Raduha boste našli preplet hrane, arhitekture, narave in tradicije. Doživeli boste zgodbo trajnostnega in kulturnega turizma, ki spoštuje preteklost in hkrati skrbi za prihodnost.

Hiša, ki je svojim prvim gostom odprla vrata že davnega leta 1875, stoji v starem jedru vasi Luče, na skrajnem severnem robu Slovenije. Ime je dobila po gori Raduhi, ki se preko grebena razteza vse do začetka vasi, kjer stoji tudi Hiša Raduha. Danes v hiši ustvarja že peta generacija družine Breznik, ki pod taktirko Martine in Matjaža Breznika s svojo ljubeznijo in predanostjo do hiše ter njenega širšega okolja pušča svoj pečat.

Tradicija, znanje, veliko dobre hrane in veliko receptov povezuje kuhinjo v Hiši Raduha in pomeni nadaljevanje ter spoštovanje zgodbe odličnih kuharic, mame, babice in prababice.

makron z dimljeno postrvjo
Foto: arhiv Hiša Raduha

Prepustite se in uživajte

Čim več zelenjave in zelišč pridelajo na domačem vrtu. S starimi recepti ohranjajo izvirne lokalne okuse, te pa ponujajo v skladu z letnimi časi in lokalnimi dobavitelji, ki prinašajo neprecenljive sestavine. Vsaka postrežena dobrota ima pečat njihove lastne izvirnosti. Pravijo, da je dolga in s čustvi prepletena pot od setve do žetve, zato radi priporočijo gostu, naj se le prepusti in uživa.

V Hiši Raduha so redno na meniju postrvi. Te so namreč že pred stoletjem vozili iz Luč v Ljubljano na sedež škofije, kjer so jih zelo cenili. Pripravljajo jih poširane v zeliščnem mleku, včasih rahlo dimljene v koromačevi kremi, pečene in prelite z omako rdeče čebule, vina in rožmarina. Purana, ki ga dobijo od mladega dobavitelja iz sosednje doline, spečejo polnjenega v omaki iz pomaranč in čokolade, jeseni pa jed dopolnijo s kostanjevo kremo, začinjeno z viskijem in kavo. Krškopoljca postrežejo z jabolki in francosko pijačo Calvados. Harmonijo okusov prepletajo z izbranimi slovenskimi vini.

Martina in Matjaž Breznik
Foto: arhiv Hiša Raduha

Kdo kuha

Ljubitelja oblik, barv, vonjev in okusov

Pri ustvarjanju krožnikov Martina in Matjaž Breznik sodelujeta, njune jedi pa se dopolnjujejo.

V kuhinji ustvarjata oba, delo pa imata razdeljeno. Matjaž pripravlja meso, ribe in zelenjavo. Martina peče kruh, pripravlja sladice, omake in še kaj. Tudi za štedilnikom si delo porazdelita in četudi vsak pripravlja različne krožnike, ga drugi vedno dopolni.

Slovenia Green Cuisine: Hiša Raduha