Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Hiša Torkla

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Pristni okusi Istre in najboljše meso daleč naokoli

Najlepša restavracija istrskega zaledja, ki osvaja z okusi.

Hiša Torkla je doma v zaledju slovenske Istre, v slikovitih Kortah. Simpatična istrska vasica je obdana z vinogradi in mediteranskim zelenjem. Vonj bližnjega morja, ki ga sem zanesejo vetrovi, se meša z vonjem po sivki. Če iščete mir in meditativen odklop od ponorelega sveta, vam bo v Kortah zagotovo všeč.

Omamno diši tudi v Torkli, ki jo vodita Sebastijan in Andreja Kovačič. Meso na žaru je njihov zaščitni znak, čeprav mu povsem enakovredno parirajo istrske dobrote iz morja in zemlje. Za žarom in v kuhinji je glavni chef Sebastijan, Andreja pa z izjemnim občutkom skrbi za sproščenost in dobro počutje gostov.

Torkla ne slovi samo po odlični hrani, temveč tudi po ambientu. Nekdanja oljarna je bila deležna premišljene prenove in če bi jo morali opisati z eno besedo, bi to bila enostavno »lepo«.

Istrski kamen, masiven les in elegantne linije so mešanica, ki Torklo umešča med eno najlepših restavracij daleč naokrog. Nepozaben je tudi razgled na okoliške istrske hribe, od koder dobivajo sestavine za svojo kuhinjo.

Kulinarika
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Hiša Torkla

Zabeljeno z ljubeznijo in tartufi

Brez vrhunskih sestavin ni vrhunske kuhinje. V Torkli posodobljena primorska kuhinja temelji na lokalnih, svežih sestavinah in plodovih ter skrbno izbranih kosih najboljšega mesa.

Še posebej na dobrem glasu so zaradi govedine na žaru, ki jo ljubitelji slednjega opisujejo s samimi presežniki. Slovi po sočnosti in mehkobi, meso se v ustih kar topi.

Na kratkem, a bogatem jedilnem listu, so poleg mesa enakovredno zastopani tudi drugi značilni okusi Istre. Izberite degustacijski meni in se spoznajte z njimi. Sveža riba, testenine, tartufi, šparglji in druge domače delikatese na premišljenih krožnikih zaživijo v povsem nove kulinarične izkušnje.

Sebastian Kavčič
Sebastian Kavčič
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Hiša Torkla

Spoznajte chefa

Nesporen zmagovalec med mojstri žara

Ljubitelji mesnih dobrot ga kujejo v zvezde.

Chef Sebastijan Kovačič je samouk, ki z veliko ljubeznijo do kuharije, nespornim kuharskim talentom in občutkom za okuse že dvajset let ustvarja velike kuharske zgodbe.

Skupaj z ženo Andrejo sta v zadnjih dveh desetletjih ustvarila že več pomembnih kulinaričnih zgodb širom po Sloveniji, vse od ljubljanskega Viteza, do Bovške Dobre Vile in Pristave v Lepeni. Naposled sta našla svoje sidrišče v istrskem zaledju.