Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

JB Restavracija

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Visoka kulinarika v centru Ljubljane

Restavracija JB ima pri nas kultni status, chef Janez Bratovž pa seže v sam vrh slovenske gastronomije.

Družinska restavracija Bratovževih se nahaja v strogem središču Ljubljane, v markantni stavbi, ki jo je zasnoval Jože Plečnik, naš najpomembnejši arhitekt. Brez Plečnika Ljubljana zagotovo ne bi bila tako imenitna, saj ji je s svojo prepoznavno estetiko dal edinstven pečat.

Restavracija z velikimi okni, impresivno zbirko umetniških del in marmorjem deluje elegantno in prefinjeno, a hkrati domače, družinsko.

Kljub zunanjemu vrvežu je vzdušje v restavraciji mirno in sproščujoče, primerno tako za poslovna kosila kot neformalna, tudi romantična, druženja.

Chef Janez Bratovž je pionir sodobne slovenske kulinarike, ki je že pred desetletji med prvimi pri nas promoviral izjemen pomen kakovostnih sestavin. Lokalno, domače, sezonsko, pripravljeno v njihovi kuhinji. Tako sami pečejo kruh in grisine, zamesijo testo za testenine, njoke ali kaj tretjega, kar postavijo pred gosta.

Bratovž še danes redno obiskuje bogato založeno ljubljansko tržnico, kjer mu branjevke odberejo sveže pridelke iz okoliških kmetij. »Če imaš dobro sestavino, ni treba uporabljati raznih kuharskih tehnik. Zato je moja hrana enostavna. Rad imam čiste, naravne okuse,« pravi.

Da pa vendar ni vse tako preprosto, Bratovževe jedi temeljijo na odnosu med štirimi osnovnimi elementi: voda je znamenje slanega, zrak kislega, zemlja sladkega in ogenj grenkega.

Ob napisanem ne čudi, da je bila JB Restavracija leta 2010 prva slovenska restavracija, uvrščena na lestvico The World`s 50 Best Restaurant na svetu, chef Janez Bratovž pa prvi Slovenec, ki se je znašel na tej prestižni lestvici.

Restavracija JB
Foto: Arhiv JB Restavracija

Slovenska kuhinja s svetovljanskim pridihom in obratno

Gosja jetra pripravijo v konjakovi omaki in s kremo suhih marelic. Škampe s pastinakom in planktonom.

Chefovo filozofijo gostom približajo z degustacijskimi meniji. Zelo zadovoljni bodo, poleg mesojedcev in ljubiteljev rib, tudi vegetarijanci.

Janez Bratovž
Janez Bratovž
Foto: Arhiv JB Restavracija

Spoznajte chefa

Mojster svetovnega kova

Znanje in izkušnje si je chef Janez Bratovž pridobival širom po svetu, vse od Monte Carla, Bergama, San Sebastiana, New Yorka, Zagreba, Hong Konga in Tokia.

Preden je odprl restavracijo, se je Janez pet let izobraževal doma in v tujini. Vseskozi poudarja pomen sodelovanja in timskega dela.

V Restavraciji JB, ki deluje od 1992, danes aktivno sodeluje cela družina. Sin Tomaž je desna roka v kuhinji, hči Nina, sommellierka 3. stopnje, skrbi za vina, mama Ema pa vodi restavracijo.

Preberite več