Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Jožef

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Preplet tradicije in sodobnosti

Butični hotel z restavracijo najprej preseneti z »domačim« imenom.

Pa vendar se za njim skriva zgodba, globoko povezana z lokalno skupnostjo – Jožef predstavlja poklon vsem idrijskih Jožefom, ki so skozi leta pomembno ustvarjali idrijsko zgodbo in zgodovino ter na takšen ali drugačen način v Idriji pustili svoj pečat.

Hotel je zasnovan moderno in trajnostno, a vendar odraža duh idrijske dediščine. Že samo pročelje z edinstveno podobo v obliki rudarske peči je poklon idrijski rudarski tradiciji.

Tako tudi restavracija Jožef simbolično predstavlja vez med preteklostjo in sedanjostjo. Interier je sodoben in eleganten. Leseni elementi ter zavese, ki obkrožajo velika okna, mu dodajo mehkobo, občutek domačnosti.

Ponudba na jedilnem listu obsega tako sodobne jedi z mediteranskim priokusom kot tradicionalne jedi iz idrijskega okoliša. Idrije nikakor ne smete zapustiti brez da bi poskusili znamenite idrijske žlikrofe.

Restavracija Jožef ima tudi lastno vinoteko s približno 75 vinskimi etiketami, med katerimi boste našli tudi priznana slovenska ekološka vina.

žlikrofi
Foto: Bojan Tavčar, arhiv Hotel Jožef

Kulinarična tradicija mediteranske in lokalne domače kuhinje

Značilne lokalne jedi, kot so žlikrofi, smukavc in zeljševka, v celoti pripravljajo sami. Tako boste lahko poskusili tudi domače ročno izdelane idrijske žlikrofe, ki jih v restavraciji Jožef kot certificirani izdelovalci pripravljajo po tradicionalni recepturi in na tradicionalen način.

Mediteranske jedi so preproste in čistih okusov. Sestavine so prvovrstne, sveže in sezonske. Pri kreiranju krožnikov se držijo tudi dejstva, da najprej jemo z očmi, šele nato pridejo na vrsto brbončice.

Zelo znani in cenjeni so njihovi žlikrofi z bakalco iz jagenjčka v hrustljavi skodelici.

Hotel Jožef
Foto: Bojan Tavčar, arhiv Hotel Jožef

Spoznajte chefa

Prisegajo na estetsko dovršenost krožnikov

Ekipa mladih kreativnih kuharskih mojstrov koncept gostinske ponudbe restavracije Hotela Jožef snuje na svežih sestavinah in dejstvu, da se jé tudi z očmi.

Chefi, ki svoj navdih črpajo iz lokalnega okolja in tradicije, vsakodnevno ustvarjajo zanimive in okusne krožnike.

Ponosni so na to, da vse jedi v njihovi kuhinji pripravijo brez umetnih dodatkov ali predhodno pripravljenih kupljenih jedi.

Slovenia Green Cuisine: Jožef