Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Kavarna Park

 

Dom originalne blejske kremne rezine

Sladko blejsko kraljico okusite v kavarni z lokalnim alpskim pridihom in prekrasnim razgledom na Bled.

Slovenski alpski biser, Bled, je znan tudi po blejski kremni rezini oz. kremšniti, kot ji ponavadi rečemo domačini. Slaščičarji v slaščičarski delavnici Hotela Park originalno blejsko kremno rezino pripravljajo ročno že od leta 1953. Od takrat so jih naredili že več kot 15 milijonov, postopek izdelave pa je ostal nespremenjen. Originalne kremšnite so narejene iz naravnih sestavin in ne vsebujejo nobenih barvil, konzervansov in drugih dodatkov, zato jih pripravljajo dnevno sveže.

En kos meri točno sedem krat sedem krat sedem centimetrov in ima štiri sloje. Na zapečeni podlagi iz listnatega testa, narejenega z maslom in ne margarino, je slastna vanilijeva krema. To med mešanjem pustijo vreti natančno sedem minut in še vroči dodajo trdo stepen sneg iz beljakov. Ko se popolnoma ohladi, nanjo visoko naložijo stepeno sladko smetano, to pa prekrijejo z drugo plastjo hrustljavega listnatega testa in potresejo z vanilijevim sladkorjem v prahu.

Pravijo, da obisk Bleda ni pravi, če si ne privoščite blejske kremne rezine. Največ se jih poje  prav v njihovem domu – v Kavarni Park na blejski promenadi!

blejska kremšnita
Foto: Žiga Intihar, arhiv Kavarna Park

Najboljša sladoledna destinacija na svetu razvaja tudi z drugimi jedmi

Bled se je s pomočjo Sladogleda, sladolednega okusa, ki so ga pripravili v slaščičarski delavnici Hotela Park, uvrstil tudi na zemljevid ljubiteljev te ohlajene slaščice in postal najboljša sladoledna destinacija na svetu za leto 2017. V zmagovalno kepico so ujeli osebnostne značilnosti blejskega gosta. Okus Sladogled je tako sestavljen iz treh plasti: s temno čokolado s surovimi zrni kakava razvaja tisti del gosta, ki pride na Bled, da se naužije prečudovite narave, s kvinojino sladoledno kremo z mandlji, cimetom in rozinami spodbudi tisti del njegove duše, ki na Bledu išče motivacijo in poživitev, z bogatim mascarponejem pa poboža njegovo romantično plat.

Med uživanjem v najlepšem razgledu na blejski pejsaž vam v Kavarni Park lahko postrežejo tudi kaj manj sladkega. Na meniju imajo krožnik s certifikatom Bled Local selection z gorenjskimi domačimi mesninami, kot so želodec, divjačinska salama, budžola, zaseka, z lokalnimi siri in s kislo zelenjavo.

Zaželite si lahko tudi krožnik vroče juhe, recimo tradicionalne slovenske goveje juhe, ali katero izmed glavnih jedi, od testenin in žlikrofov do zrezkov in rib. Ponujajo zajtrke, solate in pa pestro izbiro hrustljavih sendvičev, narejenih iz lokalnih sestavin.

Foto: Žiga Intihar, arhiv Kavarna Park

Slaščičarska mojstrica Dobrila Mičanović
Foto: arhiv Kavarna Park

Spoznajte chefinjo

Vodja slaščičarne Kavarne Park

Slaščičarska mojstrica Dobrila Mičanović se je za poklic slaščičarke odločila iz ljubezni do izdelave in uživanja sladic.

Nasmejana slaščičarka je po končanem šolanju svojo poslovno pot začela v eni od vodilnih tovarn čokolade v Belgiji, kjer je delala pod vrhunskimi slaščičarskimi mojstri, svoje znanje pa z obilico elana in perfekcionizma zdaj deli s svojo ekipo v blejski Kavarni Park.

V njenem ustvarjanju ji ob strani ves čas stoji mlada in inovativna ekipa, ki z njo deli tudi ljubezen do izobraževanja o novih trendih v slaščičarstvu.

Slovenia Green Cuisine: Kavarna Park