Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Kendov dvorec

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Idrijska kuhinja, ki vas ne bo pustila ravnodušne

Mogočni dragulj doline, ki v sebi združuje preteklost in sedanjost

V Spodnji Idriji, kjer se združita Idrijca in Kanomljica, vas v dolini pričaka neverjeten razgled. Mogočno poslopje Kendovega dvorca, ki okolici kraljuje že od leta 1377, združuje lepote 14. stoletja s pridihom sodobnega časa.

Ne le zunanjost, tudi notranjost prestižne stavbe vas ne bo pustila ravnodušne. Ogromne dvorane, visoki stropi, staro stilno pohištvo in bogato okrasje vas bodo popeljali v preteklost. Tisti, ki raje občudujete naravo, pa se lahko sprostite na najbolj cvetočem slovenskem gostinskem vrtu.

Preteklost in sodobnost nista združeni le v arhitekturi, marveč tudi v kulinarični ponudbi. Kuhinja pripravlja sezonske jedi po preizkušenih starodavnih receptih iz okolice. Sveže in lokalne sestavine niso zgolj del idrijske kuhinje, a z njimi ustvarjajo tudi svetovne kulinarične jedi.

Jed v Kendovem dvorcu
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Kendov dvorec

Idrijska kuhinja s pridihom svetovljanske kulinarike

Ročne spretnosti in leta izkušenj kuharskih mojstrov se odražajo na vsakodnevno spremenjenem meniju.

Priporočamo slavno marinirano postrv iz Kanomljice, žlikrofe z bakalco, jagnje z ješprenjem ali srno z marmelado iz suhih hrušk in merlota. Za posladek pa si privoščite domač jabolčni zavitek, narejen iz jabolk, obranih pred dvorcem.

Poleg kulinaričnih presežkov se Kendov dvorec lahko pohvali tudi z vrhunsko vinsko karto. Njihove jedi izvrstno dopolnjujejo predvsem vina primorskih vinarjev, ki pripravljene krožnike povzdignejo v prave mojstrovine.

Chef Klavdij Pirih
Foto: Robert Zabukovec, arhiv Kendov dvorec

Spoznajte chefa

Kuhar, pri katerem je edina stalnica sprememba

»Vse znanje, ki ga imamo, izhaja iz narave, in ker se ta neprestano spreminja, moramo vedno pustiti nekaj prostora za izboljšavo.«

Klavdij Pirih je že od malega povezan s kuhinjo. Svoje prve profesionalne korake v svetu kulinarike je storil prav v domači gostilni, kjer je kuhala njegova mama. Svoje znanje je izpopolnjeval na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani, brbončice gostov pa razvajal v številnih restavracijah po Sloveniji.

Na Kendovem dvorcu dela že več kot 18 let.

Preberite več