Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Kmetija odprtih vrat Pr’ Končovc

 

Skozi odprta vrata po domače okuse

Visoko nad Kranjem se nahaja ekološka kmetija, ki je Kristanovim dom že osem generacij.

Gostilna je prvič zaživela daljnega leta 1907, v letu 1992 pa je mama Fani kot prva v kranjski občini začela s kmetijo odprtih vrat. Sedaj gostinski del vodi njen sin in chef Aleš, za goste pa poleg njega skrbijo večinoma samo domači.

Pri Kristanovih se boste tudi počutili domače, ne glede na to, ali boste sedeli v izbi ob krušni peči ali v senci pod kozolcem s prekrasnim razgledom v dolino. Predani tradiciji in dediščini prednikov obujajo stare in domače kmečke okuse. Ne uporabljajo industrijskih koncentratov in drugih predpripravljenih živil. Odlične okuse pridobijo s kakovostnimi surovinami in postopki. Veliko sestavin naberejo, pridelajo ali predelajo kar sami, ostale pa kupujejo predvsem pri okoliških kmetih in lokalnih dobaviteljih.

Njihove specialitete so divjačina, goveji, jelenov ali paradižnikov karpačo, domače mesnine, okisan ješprenj s šunko, mariniran jeziček, jelenov rostbif, polnjeni svinjski zvitki in žolca. Z vrta ali špajze zelo radi prinesejo tudi bučke, paradižnike, šparglje in ostalo zelenjavo ter pripravijo pojedino tudi za vegetarijance in vegane.

potica
Foto: Vida Dimovska, arhiv Pr'Končovc

Zavijanje po slovensko

Znani so po štrukljih, močnatih jedeh iz različnih vrst nadevanega in zvitega testa, ki jih Pr' Končovc pripravljajo na več načinov.

Lahko so slani za prilogo: goveji, skutini z vlečenim testom, s koprivnim nadevom iz krompirjevega testa, z zeljem. Lahko pa so sladki: skutini, s suhimi hruškami, z orehi in medom …

Odlična je njihova ponudba potic. Poleg pehtranove, orehove in metine potice pečejo še ocvirkovco. Sicer pa se lahko posladkate z lepo bero tradicionalnih domačih sladic: s pečenim jabolkom z orehi in medom, palačinkami in flancati, če naštejemo le nekaj teh.

Foto: Vida Dimovska, arhiv Pr'Končovc

Chef Aleš Kristan
Foto: Vida Dimovska, arhiv Pr'Končovc

Spoznajte chefa

Iz preteklosti v prihodnost

Chef Aleš Kristan obožuje kuhinjo že od malih nog.

Črpal je znanje, spretnosti in izkušnje svoje mame ter se udeleževal delavnic vrhunskih kuharjev Andreja Goljata in Uroša Štefelina.

Rad sodeluje tudi z Urošem Gorjancem, chefom tradicije 2022 po izboru Gault&Millau iz gostilne Krištof. Pri svoji kuhi Aleš ohranja tradicijo in okuse babic, hkrati pa jedem dodaja modernejši pridih.