Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Kmetija z nastanitvijo Breg

 

Dobra hrana, izbrana vina, prijazni ljudje in okolje, ki ga hrup civilizacije še ni dosegel

Naužijte se miru, pristnih domačih okusov, barvitosti in lepot skrajnega grička Goriških brd, od koder se pogled odpira daleč na Furlansko ravan proti Kaninu in Dolomitom, z malce truda pa celo do Jadranskega morja.

Skoraj tri desetletja pišeta sestri Mirela in Adrijana Peresin zgodbo turistične kmetije Breg. Obnovljena z detajli tipične stare briške hiše in obdana s cvetjem, zelenjem, sadjem, oljkami in vinogradi privablja zadovoljne goste. Ker so ti najraje posegali po jedeh z lokalnimi in sezonskimi sestavinami s pridihom domačnosti in tradicije, so te postala stalnica ponudbe.

Stare recepte tipične briške in furlanske kuhinje z veliko zelišči so pristni okusi kulinarike, ki jih ustvarjata Mirela in Adrijana. Domača jajca, zelišča z lastnega vrta, divji poganjki in sivka s polja. Doma pridelana zelenjava, meso in vino, domače marmelade, med, testenine in kruh. Posebnost kmetije so ješprenove jedi z zelenjavo, sezonske mineštre, frtalje, furlanski friko (popečen krompir s tremi vrstami sira in belo polento), njoki, nadevani z aromatičnimi zelišči in sadjem, nonin toč s pršutom in belo polento v mlečni omaki, lazanja (tudi pastičo) s sezonsko zelenjavo in sezonske kostanjeve in bučne jedi. Jeseni je najbolj priljubljena kostanjeva mineštra z jurčki, ki jih naberejo kar pod kostanji okrog hiše. Za sladek zaključek poskrbijo slastni štruklji, sadne sladice ali razni siri z domačim medom, naj si bo cvetlični, akacijev, kostanjev ali lipov.

jed na kmetiji Breg
Foto: arhiv Kmetija z nastanitijo Breg

Južna pod oljko

V slogi z briškim okoljem, naravo in s kuhinjo svojih non, omogočajo izkušnjo malice, kot so jo nekoč imeli dedki in babice v brajdi, vinogradu. Namesto za mizo vam za romantičen obed v dvoje pripravijo poseben kotiček z odejo na bližnjem travniku pod oljko. Dobrote zložijo v košaro, na kratki poti do oljčnika pa zaljubljenca spremlja žvrgolenje ptic in srčki, spleteni iz vrbovih vej. Pot vas pelje mimo polja sivke k oljki s prekrasnim pogledom na dolino Idrije in še naprej.

Adrijana in Mirela Peresin
Adrijana in Mirela Peresin
Foto: Damijan Simčič, arhiv Kmetija z nastanitvijo Breg

Kdo kuha

Stari briški in furlanski recepti

Mirela Peresin je predana domači, lokalni in sezonski hrani, navdih pa črpa iz bogate zakladnice domačih receptov.

Obe sestri, Mirela in Adrijana, skrbita za to, da iz gozda, njive, polja, sadovnjaka in vrta pridejo dobrote na mizo. Mirela iz njih pripravi odlične jedi, ki jih obožujejo vsi.

Slovenia Green Cuisine: Kmetija z nastanitvijo Breg