Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Majerija

 

Pristni okusi Vipavske doline

Če želite dobro jesti, okušati vrhunsko vinsko kapljico in uživati v čarih Vipavske doline, vam bo v Majeriji zelo všeč.

Med sadovnjaki in vinogradi, v čudoviti Vipavski dolini stoji Majerija. Tu se stikajo alpski, mediteranski in kraški svet; zemlja je rodovitna, sonce močno, burja pa dovolj pogosta, da so Vipavci razvili odlično kulinariko in slovijo po vrhunskih vinih.

Majerija, ki jo vodita chef Matej in Nataša Tomažič, domuje v več kot tristo let stari obnovljeni domačiji v zaselku Slap.

Urejena je pristno in domače. V jedilnici vas posedejo za kmečko, hrastovo mizo. Prijetno je tudi na senčnem vrtu, kjer diši raznobarvno cvetje in se razraščajo številna zelišča. Gojijo tudi tako redke zeli, da nekaterih ni mogoče dobiti nikjer drugje v Sloveniji. Imajo jih toliko, da jih lahko pri njih celo kupite.

Lepo urejena in dobro založena je tudi 210 let stara vinska klet. Če se obisk Majerije zavleče, lahko tu tudi prespite. Ponujajo deset sodobno opremljenih sob, ki so prava posebnost, saj se nahajajo pod bujnim zeliščnim vrtom.

A najboljša je hrana. Avtorski krožniki chefa Mateja izhajajo iz kulinarične tradicije tukajšnjega okolja. Temeljijo na naravnih, lokalnih, doma pridelanih živilih. Poleg dnevno sveže pripravljenih jedi, sami delajo marmelade, likerje, zeliščne sirupe in druge delikatese.

Kulinarika
Foto: Arhiv Majerija

Zelišča in rože za zaokroženo kulinarično pripoved

Na krožniku se paradižnikova omaka druži z ocvrto mento, palačinke s koprivnim nadevom, muflon pa z cvetovi bezga.

Jedilni list prilagajajo letnim časom. Pomladi in poleti se s sezonskimi živili in slogom kuhanja ozirajo proti Mediteranu, v kreacijah se pogosto najde kak cvet iz domačega vrta. Jeseni in pozimi pa v Majeriji diši po srednji Evropi.

Matej Tomažič
Matej Tomažič
Foto: Arhiv Majerija

Spoznajte chefa

Tradicija, kulturna identiteta in dediščina

Chef Matej Tomažič pri kreiranju naslavlja sodobne jedce, ki cenijo pomen kulturne identitete in dediščine.

Navdih išče v tradiciji. Pri svojem ustvarjanju stavi na preprostost in spoštovanje narave. Ter zelišča, ki jih mojstrsko vkomponira v svoje kreacije. Strastno se navdušuje nad pehtranom in rabarbaro. Njegovi pehtranovi štruklji so nebeški …

Izkušnje je pridobival v Gostilni pri Lojzetu in Hiši Franko, v tujini pa v rimskem Hilton Cavalieri in haškem Restaurant des Juges.

Preberite več