Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Ošterija Debeluh

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

V Ošteriji Debeluh je prihodnost svetla

Gault&Millaujev chef prihodnosti Jure Tomič z izjemnim žarom pripravlja mojstrovine na žaru.

Vrhunske podeželske gostilne so hrana za dušo, telo in popoln užitek. Točno taka je brežiška družinska Ošterija Debeluh, ki je svoja vrata odprla leta 2002.

Jedilnica in zimski vrt sta v Debeluhu bogato in žlahtno opremljena. Poštirkani pogrinjki, premišljena svetloba, okrasje na stenah. Osebje je prijazno in profesionalno. Ob jedilnici je prijeten bar.

Ponujajo izjemno celostno doživetje obeda, gostoljubnosti, ambienta, vinske ponudbe in seveda kulinarike. V Debeluhu kuha chef Jure Tomič, Gault&Millaujev chef prihodnosti 2020, že pred tem pa svetovni prvak v pripravi testenin na Akademiji Barilla. Polnozrnati fusili s kozjim sirom in prahom bučnega olja so se izkazali za zmagovito kombinacijo.

A ne glede na prestižno titulo, Debeluh ne slovi po testeninah, pač pa po vrhunski kuhinji. Ta je preprosta, izčiščena, sezonska, pa vseeno vedno z vsaj kančkom presenečenja.

Chef pri kreiranju izhaja iz spoštovanja tradicije ter sestavin, ki morajo biti sveže in lokalne. Na krožniku so tako običajno le tri do štiri vrhunske sestavine, ki jih z izjemno domiselnostjo in znanjem predela v avtorske krožnike. Stalnica in glavni v njegovi kuhinji je žar, ki ga chef uporablja z odliko.

Kulinarika Debeluh
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Ošterija Debeluh

Sezonsko, lokalno, sveže, na žaru

Jedilni list in degustacijske menije sezonsko obnavljajo. Ohranjajo le nekaj gurmanskih presežkov, ki so zaradi izredne priljubljenosti postali stalnica.

Tortica govejega tartarja, gosjih jeter in prepeličjega jajca je ena izmed jedi, ki so se na zahtevo zadovoljnih gostov ohranile na jedilniku. Poskusiti velja tudi borovničev štrudelj.

Chef Jure je tudi sommelier in dober poznavalec vin. Ponujajo 350 etiket. Pri Debeluhu lahko tako poskusite večino najboljših slovenskih vinarjev in kar nekaj tujih vin ter 30 šampanjcev.

Jure Tomič
Jure Tomič
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Ošterija Debeluh

Spoznajte chefa

Chef prihodnosti

Chef Jure Tomič se redno udeležuje gastronomskih festivalov, tekmovanj in kongresov ter raziskuje in eksperimentira v domači kuhinji. Poleg krožnikov o njem pričajo številne kulinarične nagrade in priznanja.

Združenje Jeunes Restaurateurs je Debeluhu podelilo prvo nagrado v kategoriji najboljše storitve, Gault&Millau pa je Jureta Tomiča razglasil za chefa prihodnosti 2020, prav tako nosi titulo svetovnega prvaka v pripravi testenin.

Preberite več