Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Pivnica Union

 

Vrček hladnega ob dobrotah iz kuhinje za vse ljubitelje piva

Zgodba Pivovarne Union na robu ljubljanskega Tivolija se piše že več kot stoletje in pol, a šele v zadnjih letih je zadišalo tudi iz pivnice.

V njej lahko ljubitelji piva med prvimi pokusijo izbor različnega piva Union Selection, ki je na voljo ekskluzivno samo tu, v stalni ponudbi pa je več kot deset priljubljenih vrst piva.

Pivnica Union pod ustvarjalno taktirko ekipe Jezeršek svoje goste razvaja z odličnimi pivovarskimi dobrotami in kulinaričnimi domislicami, h katerim se še posebej dobro poda mrzlo pivo.

klobase v Pivnici Union
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Pivnica Union

Pogače in piva!

Posebnost pivniške ponudbe so Pogače drugače, pravi kruh pivoljubcev.

Ustvarjene so z ječmenovim sladom, drožmi in IPA pivom ter fermentirane 24 ur za bogat okus, ki se popolno poda k zlati pijači. V pivnici Union pravijo, da pregovor rimskega pesnika Juvenala živi še danes, a se zdaj glasi: »Pogače in piva!« Izbor pogač prilagajajo letnim časom in sezonskim sestavinam, k vsaki pa priporočijo vrsto piva.

V Pivnici ne skrivajo ljubezni do finega cvrtja in sledijo načelu kuharskega mojstra Blaža Demšarja iz Restavracije Blejski grad, ki se glasi: »Pohano ni hrana. Pohano je način življenja.« Pripravljajo od ocvrtega krompirčka, do ocvrte cvetače in še kaj. V ponudbi ne manjka niti pravi pivniški burger in ostale pivniške dobrote. Pohvalijo se tudi s pestro ponudbo za vegetarijance in vegane.

 

Chef Luka Jezeršek
Foto: Dean, Dubokovič, arhiv Pivnica Union

Spoznajte chefa

Ljubitelj lepega in dobrega, ki ne želi filozofirati.

Luka Jezeršek namesto filozofiranja išče navdih v klasičnih receptih slovenske kuhinje.

Zdi se mu, da iz muhe delamo slona, zato se chef Luka Jezeršek rad posveti starim klasikam, veliko pozornost pa daje gostom. Zanima ga, kaj gost hoče, kaj pozna in kaj pričakuje, nato pa se mu posveti.

Zase pravi, da je bil skoraj rojen v kuhinji, saj sta njegova starša pred štiridesetimi leti začela družinski posel, ko je oče v garaži postavil prvo kuhinjo in začel s cateringom.

Preberite več