Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija 1906

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Odličen tradicionalen zajtrk, kosilo ali večerja na sodoben način

Na prestižni butični lokaciji z bogato tradicijo ter s fantastičnim pogledom na Blejsko jezero se v Hotelu Triglav Bled nahaja Restavracija 1906.

Ime restavracije nam izdaja leto izgradnje te prekrasne vile, oblikovane v slogu alpske secesije. Stoji poleg železniške postaje, ki je bila postavljena istega leta in v istem slogu. Že od samega začetka v njej kraljuje visoka kulinarika in tradicija.

Tu bifeja s hrano ni, strežejo dnevne degustacijske in veganske jedilnike, v ponudbi papoudarjajo tradicijo, slovenske in gorenjske jedi, ter trajnostno delovanje V času kosila strežejo »Ajzenponarsko rihto,« kot se po domače reče železničarjevi malici. V Restavraciji 1906 so jo povzdignili v trihoden obrok, pripravljen izključno iz surovin lokalnih kmetov. Vir navdiha je tako imenovana »kuharska knjiga«, zvezek, popisan z recepti gospe Nežke Zrimec, ki je bila nekdaj kuharica v okolici. Svoje zapiske je zapustila naslednjim rodovom. Danes so v rokah njenega pravnuka, lastnika hotela Zdravka Rusa.

Z razdelano vizijo gostinske ekipe ter sodobnimi tehnikami so tako nastali: aspik hladno dimljene postrvi s postrvjim kaviarjem in hrenom, juha sušenih jurčkov z royalom lisičk ter s kranjsko klobaso, tepkin štrukelj z omako kostnega mozga in lešniki, goveja bržola z omako refoška in borovnic ter orehov raviol s čokolado in s sladoledom kisle smetane z medom.

Podobno razkošen je tudi veganski meni: mandljeva rikota, pesin tatar z jagodnim sofritom in vegansko feto pa vitlof, to je radič, s tofujem, šalotko in tartufi. Pa mladi krompir z artičokami, bobom, čemažem, koruzne tagliatelle in sladka tepka za konec.

jed v Restavraciji 1906
Foto: Lipar Design Photography, arhiv Hotel Triglav Bled

Tradicionalni in domiselni zajtrki

Zjutraj si privoščite nagrajen lokalni zajtrk, zvečer se poigravajte z gini.

Nedavno so prenovili tudi ponudbo zajtrkov. Med bolj priljubljene sodijo zajtrk Triglav (ajdovi štruklji s hruško in medom), Železničar (kranjska klobasa s krompirjevo solato), Rikli (umešan tofu z zelenjavo) in Sava (poširana jajčka s holandsko omako ter dimljeno postrvjo). Zajtrk je, poleg večernega tradicionalnega jedilnika, prejel tudi certifikat Blejskega lokalnega izbora (Bled Local Selection).

Pohvalijo se tudi z lepo zaokroženo ponudbo lastne vinske kleti, spremljavo jedem pa odkrivajo tudi v drugih razsežnostih. Pionirsko se pod vodstvom Danijela Galjota namreč lotevajo spajanja hrane z ginom. Prirejajo GINialne večerje z različnimi slovenskimi proizvajalci gina, kot so Santei, Limbay, Karakter in Petriot, ob dnevnem jedilniku pa je možno naročiti spremljavo »gin twist«.

Foto: Lipar Design Photography, arhiv Hotel Triglav Bled

Chef Aleš Fende
Foto: arhiv Hotel Triglav Bled

Spoznajte chefa

Kuhanje ga podžge

Aleš Fende uživa v izzivih visoke kuhinje.

Od zgodnjega otroštva, predvsem pa po tem, ko je pri desetih letih dobil prvo (otroško) kuharsko knjigo, je rad v kuhinji opazoval mamo in se navduševal nad kuhanjem. Srednjo šolo je zaključil v Radovljici in se takoj zatem zaposlil. Delo je iskal izključno v restavracijah z visoko kulinariko, ki so mu predstavljale izziv. Kuhal je na Posestvu Brdo pri Kranju, v restavraciji Brioni v Kranju, v Garden Village Bled in Radisson Blue Plaza.

Po letih izpopolnjevanja je prevzel mesto chefa v Hotelu Triglav. Njegov osebni slogan je: »Dobro ni dovolj dobro, mora biti odlično,« in k temu spodbuja tudi svojo ekipo. Pravi, da v nepredvidljivih okoliščinah in neobičajnih kombinacijah njegova ustvarjalnost najbolj zaživi.

Preberite več