Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Altrokè

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Zagotovo istrsko!

Altrokè poskrbi, da v samem srednjeveškem središču Ljubljane diši po okusih Istre, svoje goste pa popeljejo tudi na širše odkrivanje sredozemskih vplivov.

Ime Altrokè povprečnemu Slovencu ne pomeni nič, še manj pa tujemu obiskovalcu, a je nepogrešljiva popotnica debat primorskih Slovencev. Altrokè pomeni zagotovo, z njim pa v istrskem narečju ljudje izražajo hvaležnost in potrditev.

Restavracija je tudi družinska zgodba. V istrski vasi Plavje, tik ob meji z Italijo, ima družina Čok vinograde in oljčnike, ki jih skupaj obdeluje pod taktirko strica Danimirja. Tako goste na mizah restavracije pričaka njihovo domače odlično oljčno olje in kis, ki ga pridelujejo iz grozdja sorte refošk. Meni je sestavljen iz svežih sezonskih sestavin, tudi z domačega vrta Čokovih, in nekaj tipičnih surovin, kot so govedina boškarin, kraški pršut in številne druge specialitete, ki jih lahko ponudi le ta regija.

mesna jed
Foto: arhiv Altrokè

Poznate govedino boškarin?

V Altrokèju navdih črpajo tudi pri nonah.

Nona Lidija je imela v šestdesetih letih gostilno, kjer so stregli tudi doma narejene torteline. V Altrokeju ohranjajo to tradicijo, saj sami izdelujejo testenine, ki jih spreminjajo glede na sezono. Poseben poudarek dajejo tudi mesnim jedem iz boškarina, avtohtonega istrskega goveda, kot so lička ali jezik pa ragu iz boškarina ali pa boškarinova goveja juha.

Družina Čok stremi predvsem k uporabi pridelkov iz njihovih krajev: od suhih mesnin, mlečnih izdelkov in seveda vina, oljčnega olja, žganic. Tudi dišavnice, kot sta rožmarin in timijan, gojijo sami. V restavraciji sami pečejo tudi kruh in focaccie. Radi se pohvalijo tudi s slaščičarjem Carlom, ki prihaja iz Rima in ustvarja izvrstne sladice.

Foto: arhiv Altrokè

Chef Tadej Dolinar
Foto: arhiv Altrokè

Spoznajte chefa

Kreativnost na krožnikih

Chef Tadej Dolinar se je med zaključevanjem srednje medijske šole zaljubil v kulinariko.

Posvetil se je kuhanju, pri oblikovanju svojih krožnikov pa ni pozabil na osnove iz srednje šole. Svojo ustvarjalnost kaže tudi na domiselno oblikovanih krožnikih. Okuse Tadej črpa iz potovanj, narave in sezonskih surovin, povezanih z lokalnimi tradicijami. Predvsem obožuje okuse Istre in Mediterana.

Poleg drznega videza skrbi tudi za drzne okuse. Njegova filozofija je predstaviti vsako sestavino v najboljši luči in pri tem ohranjati čim več pristnosti. Verjame v povezanost z lokalnimi proizvajalci.

Preberite več