Nastavitve zasebnosti

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.  

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim
Zapri obvestilo, s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse zgornje namene.

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Atelje

 

  • MICHELIN GUIDE 2021

Preprosto, a dovršeno!

Atelje kulinaričnih presežkov za ljubitelje umetnosti in odličnih okusov.

Atelje je majhna, lična restavracija v strogem centru Ljubljane. Najdete jo v mogočni stavbi enega najimenitnejših ljubljanskih hotelov, v Unionu.

Velika železna okna, visok strop, star črno beli pod, les, patina in moderni detajli dajejo Ateljeju bistrojski značaj. Interier deluje mladostno in sproščeno, enake energije oddaja osebje. Na terasi, ki je postavljena na peš coni, se boste v toplih večerih z lahkoto zlili z utripom prestolnice.

Kuhajo preprosto, a dovršeno. Kar 90% hrane pripravijo sami v restavraciji iz čim bolj lokalnih proizvodov. Sami delajo jogurt, pečejo kruh, zorijo sir in vlagajo zelenjavo.

Pri kreiranju se chef Jorg Zupan ne omejuje. Poigrava se z okusi in tehnikami. Včasih črpa iz tradicionalnih slovenskih receptov, spet drugič od kod drugod. Pri kuhanju si želi in dovoli biti svoboden.

Da bi gostom ponudili najboljše, kar znajo in zmorejo, v Ateljeju jedi dnevno menjajo glede na navdih, letni čas in razpoložljive surovine. Jedilnega lista ni, a nič zato. Dnevno pripravljeni degustacijski meniji poskrbijo za razburljivo kulinarično dogodivščino.

Kretivna kulinarika
Foto: Suzan Gabrijan, arhiv Restavracija Atelje

Kakovostne surovine so temelj vrhunskih krožnikov.

Z natančnim izborom surovin v Ateljeju izkazujejo spoštovanje do gostov in pridelovalcev.

Čez dan nudijo štirihodna »hitra« kosila, sicer pa degustacijske menije, ki vam jih zanimivo predstavi uigrano osebje. Najkrajši šteje pet, najdaljši pa dvanajst hodov.

Vinska karta z 250 etiketami je pregledno predstavljena kar na tablici. Lep nabor vrhunskih slovenskih vin je na voljo tudi na kozarec. Če vam je katero še posebej všeč, lahko steklenico po razumni ceni vzamete tudi za domov.

Jorg Zupan
Jorg Zupan
Foto: Arhiv Restavracije Atelje

Spoznajte chefa

Dobra hrana je umetnost

Chef Jorg Zupan stavi na sproščenost in svobodo pri kulinaričnem izražanju. Navdihujejo ga dobra hrana, vino, glasba in umetnost.

Šolal se je v kar dveh slavnih londonskih restavracijah: v Pied à Terre, pod kar tremi njenimi chefi (Tom Aikens, Shane Osborn, Marcus Eaves), in v Fat Duck. Stažiral je v restavraciji Maaemo v Oslu, ki se ponaša s kar tremi Michelinovimi zvezdicami Esbena Holmboa Banga.

Preberite več