Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Blejski grad

 

Eden najokusnejših razgledov v državi

Bled velja za enega naših najlepših turističnih krajev. Privoščite si odličen obrok v grajski restavraciji s pogledom na jezero in okoliške Alpe.

Grajska zgodovina je pestra in dolga, saj po pisnih virih štejemo blejski grad za najstarejši slovenski grad, v zadnjem času pa se uveljavlja tudi kot pomembna kulinarična točka.

Z restavracijo upravlja družinsko podjetje Jezeršek, razvoj pa je v rokah chefa Luke Jezerška. Skupaj z vodjem kuhinje, Blažem Demšarjem, in s kreativno vodjo kulinarike, Ano Šušteršič, ustvarjajo tradicionalne jedi na sodoben in prefinjen način. S pomočjo lokalnega okolja in ponudnikov ustvarjajo nepozabna doživetja, primerna za protokolarne goste, turistične skupine in posameznike.

sladica na Blejskem gradu
Foto: Matic Kremžar, arhiv Restavracija Blejski grad

Okusi travnikov, gorskih rožic in skritih kotičkov Slovenije

V restavraciji Blejski grad so zavezani k ohranjanju gastronomske dediščine Gorenjske in Slovenije, zato pripravljajo lokalne in regionalne jedi na sodoben in prefinjen način.

Meni, tako a la carte kot degustacijski, se menja s sezonami, vedno pa je v ponudbi sanjska kranjska (klobasa), izbor suhih mesnin iz Francijeve špajze in izbor slovenskih sirov v družbi z oreščki ter marmeladami lokalnih pridelovalcev. Slednje na meniju najdete kot Okuse travnikov, gorskih rožic in skritih kotičkov Slovenije.

Med najbolj priljubljenimi jedmi gostov je veličasten Tournedoss Rossini, ravno prav zapečen file mignon z gosjimi jetri, kruhovim krutonom, čebulno marmelado in aromatični tartufi. Vegetarijanci obožujejo njoke, ki jih postrežejo tako v družbi sveže kot tudi okisane zelenjave ali zelenjavne kreme. Nadgradili so jih s sezonskim sladoledom. Poskrbeli so tudi za vegane, saj imajo na meniju vedno eno vegansko jed, ki jo prilagajajo sezonskim in lokalnim sestavinam.

Chef Blaž Demšar
Foto: arhiv Restavracija Blejski grad

Spoznajte chefa

Pohano ni hrana, je način življenja

Ko Blaž Demšar ne kuha, išče navdih med prašički in kravami v domačem hlevu.

Simpatičen in perspektiven mlad chef prihaja iz okoliških hribov Poljanske doline. Skupaj z Luko Jezerškom in Ano Šušteršič ustvarjajo ponudbo in standarde jedi, ki jih nato pripravlja za množico pisanih gostov, ki vsako leto obiščejo slavni blejski grad.

Pri Jezerškovih je že od svojih študijskih let, sam pa rad pove, da obožuje vse, kar je pohano.