Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.
Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info
Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.
Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info
Na krožniku buči morje, iz kozarcev puhti najžlahtnejša vinska kapljica. Prva izbira gurmanov, ki si želijo najimenitnejših morskih dobrot.
Nova Gorica je najmlajše slovensko mesto, ki leži na meji z italijansko Gorico. Sem že desetletja prihajajo ljubitelji iger na srečo iz obeh strani meje, ki upajo na svoj srečen dan v igralniško – zabaviščnem centru Perla. Nekateri dobijo, drugi izgubijo. Povedano v igralniškem žargonu, pa gre jackpot gostom tamkajšnje restavracije Calypso.
Petična hotelska restavracija gosti najzahtevnejše gurmane in poznavalce vin. Ti uživajo v prostorni jedilnici z elegantnimi pogrinjki in vrhunsko, francosko strežbo.
Sredozemska kuhinja v ospredje postavlja okuse bližnjega jadranskega morja, ki kar buči iz krožnikov. Okuse morja spretno prepletajo z vplivi okoliških Brd, Vipavske doline in Krasa.
Vrhunsko se znajdejo tudi z vini. Sommelier izbira iz bogate vinske karte, ki tako po obsegu kot vsebini navduši resnične poznavalce vin. Izbrani grižljaji so ob taki kapljici še imenitnejši.
Širok izbor konjakov in cigar popestri druženje, ki se v Calypsu zlahka zavleče pozno v večer.
Odgovor na zgoraj zastavljeno vprašanje je v restavraciji Calypso kratek, a pove mnogo. Vrhunskega!
Sveža riba in drugi sadeži morja se družijo z istrskim oljčnim oljem, zelišči, vipavsko zelenjavo, sadjem iz Brd in prvovrstno piransko soljo.
Vsak dan gostom pripravijo 5 hodni degustacijski meni, na katerem prevladujejo morske sestavine najvišje kakovosti. Škampi, ostrige, ribji tatar ali karpačo so stalnica.
Če vam ni do morja, vas več kot spodobno pogostijo z izbranimi kopenskimi in sladkovodnimi doživetji.
Pri izbiri surovin sta nepopustljiva, pri kreiranju krožnikov pa neprekosljiva.
Ob glavnem chefu Perle, Matjažu Šinigoju, ima Calypso še svojega chefa Daliborja Janačkoviča. Sta usklajen tandem, ki spretno krmari v vodah, ki se jim mnogi chefi raje izognejo.
Preberite več