Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija COB

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Kulinarična avantura po slovenski Istri

Jedilni list se zdi prazen. Pa je res? Za krožnik, ki ga postavijo pred vas, potrebujete »navodila za uporabo«. Tartufov parfum? Dobrodošli v doživljajski restavraciji!

Iz restavracije COB, ki leži tik nad Portorožem in sprejme 36 gostov, se ponuja lep pogled na Piranski zaliv. Moderna terasa se nadaljuje v trato, bližnji borovci dišavijo zrak. Kadar zapiha, zadiši po soli. Moderni kosi pohištva se kosajo s starimi, stekleno z lesenim, svetlo s temnim. Lepo je.

Zaradi fotogeničnega interierja se v COB zagotovo splača priti. Če ne prej, pa boste naredili vsaj kako fotografijo, ko bodo na mizo začeli prihajati krožniki.

Ime COB izvira iz poslanstva restavracije, ki se glasi Cooking Outside the Box. V praksi to pomeni, da gosta čaka nepričakovano in neznano kulinarično doživetje, s poudarkom na istrskih avtohtonih okusih.

V prav vsaki jedi se skriva presenečenje, ki čaka na jedca. Četudi se morda sliši zapleteno, boste od tu odhajali srečni in siti.

Zasluga, da je Portorož dobil doživljajsko restavracijo, gre mlademu, nasmejanemu chefu Filipu Matjažu. Gostinstvo mu ni tuje, saj izhaja iz znane gostinske družine Matjaž, ki je vodila gostilno in hotel Tomi.

Filipu v COB-u stoji ob strani brat Patrik, sommelier, ki bdi nad vinsko karto.

Jed z jajcem
Foto: arhiv COB

S kakovostjo surovin ne eksperimentirajo

Uporabljajo lokalno pridelano zelenjavo, sveža živila iz Jadranskega morja in zaledja Istre, najboljša oljčna olja, solni cvet iz sečoveljskih solin ter vrhunska slovenska vina.

Spretni so tako s slanim, kot s sladicami. Olive v oljčnem olju in orehov biskvit so zloženi v pravo sladko mojstrovino.

Foto: arhiv COB

Filip Matjaž
Filip Matjaž
Foto: Arhiv COB

Spoznajte chefa

Mladenič, ki se ne boji stopiti izven okvirjev

Chef Filip Matjaž pri kreiranju prisega na interaktivnost. Ta jedca vodi skozi odkrivanje zgodb, ki jih njegove mojstrovine pripovedujejo.

Še ne tridesetletni Filip je v gostinstvo vpet že od otroštva, ki ga je pogosto preživljal v družinski restavraciji. Kuharsko znanje je nadgrajeval z urjenjem v tujini. Najraje se spominja dela v vrhunski londonski restavraciji The fat duck.

Pri 25. letih je na tekmovanju za najboljšega mladega kuharja Evrope osvojil tretje mesto (European Young Chef Award), več medalj je osvojil tudi kot član slovenske mladinske kuharske reprezentance.

Preberite več