Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Dam

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Izbrani okusi Mediterana s pridihom modernizma

Dam je majhna restavracija velikih razsežnosti, kjer okusi poskrbijo za nepozabno plovbo po razburkanem morju užitkov.

Vroča poletja, mile zime in bujno submediteransko rastlinje dajejo slutiti, da ste na Goriškem od morja oddaljeni le dobrih 20 kilometrov. V novogoriški restavraciji Dam pa se zdi, da je morje še bližje, saj vam ga postrežejo kar na krožniku.

V iskanju gurmanskih presežkov in pristnih morskih okusov prihajajo sem najzahtevnejši gostje. Mnogi se znova in znova vračajo.

Morda je bil ravno to razlog, da je poleg restavracije, ki jo vodi chef Uroš Fakuč, nedolgo nazaj zrasel še butični hotel. Če potrebujete poseben razlog, zakaj tu prespati, je to zagotovo zajtrk. Ocvrt rumenjak v skorjici s tartufom je v resnici še boljši, kot se sliši.

Jedilniški ambient restavracije Dam je razkošen, bogat in glamurozno temačen. Mize so slovesno pogrnjene in okusno osvetljene. Osvežujoče nasprotje je zelenjavni vrt, ki se bohoti za hišo. In simpatičen chef, ki radovedno spremlja dogajanje za polnimi mizami in napolni prostor s svojo sproščenostjo ter pozitivno energijo.

Restavracija Dam
Foto: Arhiv Restavracija Dam

Hrana za dušo, telo in popoln užitek

Chef Uroš išče navdih v morju in nekaterih že pozabljenih mediteranskih jedeh, ki jim vdihne svoj prepoznaven podpis. Rad posega po surovi morski hrani, pri kateri sta kakovost in sledljivost ključni.

Ker v Damu radi presenečajo z okusi, pričakujte drzne kombinacije okusov in fotogenične postavite sestavin. Mešan krožnik surove ribe vas zaziba na valovih sreče. Soška postrv, avtohtona lepotica, ki domuje v smaragdni reki Soči, se topi v ustih. Tartufi se živahno družijo z vrhunskim oljčnim oljem.

Uroš Fakuč
Uroš Fakuč
Foto: Arhiv Restavracija Dam

Spoznajte chefa

Mojster izrazitih okusov in prefinjenih krožnikov

Srce in motor Dama, ki svoje videnje odličnosti in izjemnosti manifestira skozi butično restavracijo in hotel.

Chef Uroš Fakuč se je za gostinstvo odločil že v otroštvu, z butičnim hotelom pa si je uresničil še drugo željo iz mladosti, postati hotelir. Poleg znanja, ki ga je pridobival v domačih vodah, je stažiral in gostoval v restavracijah v New Yorku, Monte Carlu in Italiji.

Preberite več

Slovenia Green Cuisine: Restavracija Dam