Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Dveri-Pax

 

Gastronomsko razvajanje pod mogočno lipo

Ko nekaj kilometrov od Maribora zavijete z avtoceste v skrite kotičke mehko zaobljene pokrajine Slovenskih goric, boste že slutili, da se vam obeta nekaj lepega.

Na vrtu, v senci mogočnega lipovca, ali pa v nekdanji obokani vinski kleti dvorca Jareninski dvor iz 16. stoletja vas na zanimivo kulinarično popotovanje odpelje nasmejani chef Gregor Šagi. Dveri-Pax ni novo ime, ampak velja za odličnega pridelovalca kakovostnih vin severovzhodnega konca Slovenije in največjega vinarja v okolici Maribora. Lastniki posestva so benediktinci iz samostana Admont iz sosednje Avstrije. Že od leta 1139 je namenjeno pridelavi vina. Leta 2019 so v prenovljenem dvorcu odprli še restavracijo in k sodelovanju povabili izkušenega chefa iz bližnje Kungote.

jed v Restavraciji Dveri-Pax
Foto: arhiv Restavracija Dveri-Pax

Jedilnik, poln presenečenj

Ponujajo degustacijske menije različnih dolžin in izbranih vinskih spremljav.

V sozvočju z naravo ustvarjajo hode, ki vas bodo presenečali znova in znova. Na primer sufle soma, ki v sredini, tako, kot smo vajeni v čokoladni izvedenki, skriva mehko sredico z osvežilno omako iz limete na pireju iz črnega korena, s solatnimi srčki in malček peteršiljevega olja. Ali pa rdeča postrv s koromačem in sladoledom iz kardamoma.

Presenetijo tudi s številom hodov. Četudi znate seštevati, boste na koncu lahko ugotovili, da je bil pethodni meni pravzaprav sestavljen iz devetih hodov. Ob vsaj dveh pozdravih iz kuhinje pa morda dobite še kakšno pred-sladico ali pa vmesno osvežitev v obliki sladoleda iz brina, zalitega s tonikom. Gin-tonik, pač.

Uporabljajo ekološko pridelano zelenjavo, začimbe in zelišča, ki prihajajo z domačega vrta. Ostale sestavine so skrbno izbrane pri lokalnih dobaviteljih: mesnine Kodila in mesarija Čas, bučna olja Kauran, mlečni izdelki iz kmetije Bratkovič, siri iz kmetij Podpečan in Videc …

Chef Gregor Šagi
Foto: arhiv Restavracija Dveri-Pax

Spoznajte chefa

Nasmejani chef z neskončno domišljijo

Chef Gregor Šagi ustvarja nenavadne kombinacije, ki jih postreže na nenavadne načine.

Gregor je po srednji in višji gostinski šoli nabiral izkušnje tako doma kot pri sosedih, nato pa se ustalil v domačih koncih. Navdih za jedilnik mu je vrt, poln zelenjave, zelišč in začimb, zato je pri njem stalno le to, da ni nič stalnega. Jedi ustvarja iz tega, kar je trenutno sveže, okusno in v izobilju. Podobno je tudi z drugimi sestavinami, na primer z mesom ali ribami. Vzame, kar je v tistem trenutku najboljše. Enkrat skuša, drugič zlatovčica.

Loti se tako bolj tradicionalnih opravil, od peke kruha do izdelave skute, smetane ali masla, kot tudi raznih izzivov. Nekoč je delal omako iz brezovih oblancev, za katere je potreboval najprej en dan sušenja, nato pa še dva dni kuhanja. Spotoma je ocvrl še mlade brezove liste.

Preberite več