Nastavitve zasebnosti

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.  

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim
Zapri obvestilo, s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse zgornje namene.

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Grad Otočec

 

  • MICHELIN GUIDE 2021

Na Gradu Otočec so doma vrhunske kulinarične zgodbe

Že prvi pogled na Grad Otočec obiskovalca popelje v pravljico. Na otočku sredi reke Krke in obdan z neokrnjeno naravo obljublja kulinarično doživetje, ki ga zlepa ne boste pozabili.

Okrog gradu se razprostira čudoviti zeleni park, ki ponuja idilično kuliso za poroke in druge slavnostne dogodke ali preprosto posedanje na klopci in uživanje v trenutku.

Za mogočnim obzidjem se skriva njegovo veličanstvo – grad. Vanj se lahko zatečete na kulinarično razvajanje ali na oddih, saj se boste v šestnajstih grajskih sobanah, opremljenih v razkošne sobe in suite, z vsem pripadajočim razvajanjem ambienta in osebja, počutili precej kraljevsko.

Na kraljevski ravni je tudi obisk grajske restavracije, ki jo vodi chef Nejc Ban. Pod njegovimi rokami se rojevajo domiselne jedi vznemirljivih okusov z domačimi sestavinami z grajskega vrta, na katerem zraste skoraj vse, kar postrežejo. Po navdih se zateka v slovensko tradicijo, ključna pa je njegova domišljija, s katero spaja preteklost s sedanjostjo.

Kraljevsko kulinarično razvajanje si lahko privoščite na različnih lokacijah v in izven gradu. Večjim družbam so poleg grajske restavracije na voljo tudi lovska in viteška soba, stekleni atrij, kavarna pod arkadami ter grajska in vrtna terasa.

Zelo atraktiven je tudi okrogel ambient grajskega stolpa, v katerem je vinoteka s cenjenimi domačimi in tujimi vini višje kakovosti.

t-bone na gradu otočec
Foto: arhiv Grad Otočec

Vrhunske jedi vznemirljivih okusov

Chef Nejc rad odkriva skrivnosti tradicionalnih slovenskih receptur, ki jih bogati s svojim znanjem in brezmejno domišljijo. Rezultat so sveži, zdravi in pokrajinsko obarvani krožniki, primerni za grajsko okolje.

V grajski kuhinji pripravljajo jedi z razmeroma prestižnimi sestavinami, kot so divjačina, tatarski biftek, prepeličja jajca, potočni raki, mavrahi in drugimi. Jedi, za katere si je dobro vzeti čas in jih spoznavati v različnih kombinacijah. Zato so gostom na voljo tri-, štiri- ali pethodni meniji. Če si želite prav posebnega kulinaričnega doživetja, pa izberite sezonski degustacijski meni s kar sedmimi hodi vrhunskih jedi in vin.

chef Nejc Ban
Foto: arhiv Grad Otočec

Spoznajte chefa

Iskrivega kulinaričnega umetnika navdihujejo grajske lepote in dolenjska okolica

Chef Nejc Ban je otrok Otočca, saj je v grajski restavraciji delal že kot dijak, študent in tako nadaljeval do redne zaposlitve.

V kulinariki se ne omejuje, saj so naravne danosti v Sloveniji bogate, poleg tega pa je vse blizu – gore, reke in morje. Če k temu doda še čudovito okolico gradu Otočec, je navdih brez dvoma na dlani.

Chef Nejc sledi vodilni viziji kulinaričnega združenja Chaîne des Rôtisseurs, najstarejšega mednarodnega združenja za umetnost kuhanja in kulturo pitja vina, ob upoštevanju etnoloških posebnosti regije, katerega članica je grajska restavracija. »Food for Change« poudarja trajnost in skrb za okolje, zato so na njegovih krožnikih najpogosteje zelenjavne jedi iz neposredne okolice.

Filozofijo in prizadevanje chefa Nejca Bana so opazili tudi Michelinovi ocenjevalci in Restavraciji Hotel Grad Otočec leta 2020 in tudi 2021 podelili priznanje. Navdušila jih je usmerjenost v lokalne posebnosti in sestavine ter sezonska ponudba zelenjave, jagodičevja in zelišč z lastnega grajskega vrta, pa tudi urejenost restavracije.

Preberite več