Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Hotela Marina

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Dobra hrana, dobro vino in pogled na morje

Na Izolskem Velikem trgu, kakšnih dvajset metrov od morja, stoji Hotel Marina z restavracijo, ki slovi kot ena najboljših na slovenski Obali.

Pergola glicinij, ki daje prijetno senco, pogled na zibajoče se jadrnice v izolskem mandraču in opazovanje sprehajalcev na bližnji promenadi. Vse to daje kosilu ali romantični večerji na terasi še poseben čar. Če se boste želeli skriti pred vetrom v hladnejših mesecih, vas bo v notranjosti pričakal dovršeni interier elegantne hotelske jedilnice.

Restavracija ima dolgoletno kulinarično tradicijo in je znana po brezkompromisno sledljivi kuhinji. To boste opazili že ob vhodu, kjer goste pozdravi nadvse zanimiva tabla. Na njej je namreč natančno zapisano, kdo jim je dobavil katero sestavino. Tako boste vedeli, da jeste na primer Fondovega brancina, Prosubove školjke in sir z Vremščice.

Poudariti velja tudi profesionalen pristop strežnega osebja, ki je še dodaten razlog za veliko obiskanost in priljubljenost restavracije.

Chef Ivica Evačić – Ivek prisega na domače okuse klasičnih istrskih in mediteranskih jedi, ki prepričajo še tako zahtevnega gosta. Poseben pečat jim doda hišno hladno stiskano oljčno olje iz lastnega nasada na belvederskem hribu.

In če se dan ob odlični hrani in vinski kapljici prehitro prevesi v noč, je postelja blizu. Hotel Marina ima 49 sob in vso dodatno ponudbo, ki vas bo prihodnjega dne še kako razveselila – od savne in jacuzzija do razvajanja z različnimi vrstami masaž.

jed v Hotelu Marina Izola
Foto: Sašo Šketa, arhiv Hotel Marina

Čim krajša in čim bolj ravna pot iz morja na krožnik

Vodi jih načelo, da mora vse čim prej in čim bolj pristno na mize, zato so vse morske dobrote sveže in ulovljene (t)istega dne.

Recepte prilagajajo letnim časom ter izbirajo le najboljše surovine lokalnih ponudnikov. V glavni vlogi so pedoči na buzaro, jadranski škampi, hobotnica v solati, ostrige, kalamari, sardele, rakovice in seveda sveži dnevni ulov. Zraven pa še vse, kar ponuja morje in lokalni pridelovalci – pripravljeno z dušo.

Chef Ivica Evačić – Ivek
Foto: Polona Krevatin, arhiv Hotel Marina

Spoznajte chefa

Vodijo ga pristnost, domačnost in ljubezen do Istre

Chef Ivica Evačić – Ivek je svojo kuharsko pot začel prav v Izoli, leta 1989. Slabih petnajst let kasneje je prevzel vodenje Restavracije Hotela Marina ter jo dvignil na novo raven.

Penzionsko restavracijo je spremenil v vrhunsko à la carte gastronomsko destinacijo. Svoj uspeh pripisuje tudi lokalnim dobaviteljem, ki ga oskrbujejo z najboljšimi in svežimi surovinami.

Njegov pristop je trajnostno naravnan, saj prisega na lokalno, sezonsko in domače. Kuha po principu žive kulinarike, brez pogrevanja in ojačevalcev okusov ter brez nepotrebnega kompliciranja. Tako v jedeh ohranja prvinskost čistih okusov.

Profesionalni pristop, trajnostni razvoj in povezovanje, ohranjanje ter odkrivanje tradicionalne gastronomije so razlogi, da je Restavracija Hotela Marina leta 2020 in 2021 prejela priznanje Michelinovega vodnika.

Preberite več