Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija hotela Pok

 

Restavracija z dušo

Jutranje krepčanje z zajtrkom šampionov, opoldansko gastronomsko razvajanje ali pa večerno druženje v tradicionalnem ambientu vinske kleti, ki združuje pestro ponudbo piv, vrhunskih vin in kakovostnih viskijev z gurmanskimi užitki.

Danes družinski, butični hotel Pri Poku z restavracijo in vinskim barom Kevder je bil nekdaj gostilna s prenočišči, kjer so pogosto spali predvsem furmani na svoji dolgi poti med Dunajem in Trstom. Začetek posesti v bližini Brezovice pri Ljubljani sega v 17. stoletje.

Hotel je v lasti Trobčevih. Poleg Roberta in Mateje sta v gostinsko – turistični posel vpeta tudi sin Maks in hči Manja.

Pri oblikovanju gastronomske ponudbe veliko pozornost namenjajo nabavni verigi in se karseda držijo načel lokalnega in sezonskega. Skrbno izbirajo dobavitelje surovin in živil, ki so usmerjeni v zeleno in ekološko pridelavo in delujejo po načelu zero waste. Večino zelenjave in zelišč pridelajo na lastnem vrtu, nekaj naberejo v okoliških gozdovih, ostalo pa prihaja z najbližjih okoliških vrtov.

Skrbno izbirajo okolju prijazna čistila, velik poudarek pa dajejo tudi ravnanju z vodo. Embalažo za “s sabo” imajo iz recikliranih in kompostiranih materialov.

Jed v Hotelu Pok
Foto: arhiv Hotel Pok

Zajtrk šampionov

Družina Trobec začne dan z zdravim, krepkim zajtrkom, saj verjamejo, da se »dan po jutru pozna,« kot radi rečemo v Sloveniji.

Zajtrk, poln dobrot iz lokalnih sestavin, ki mu rečejo kar zajtrk šampionov, postrežejo gostom hotela. Vsako jutro v obedovalnici zadiši doma pečen kruh, mize pa so obložene z različnimi marmeladami iz družinske zakladnice, sezonsko zelenjavo z domačega vrta, s skuto in jajci iz sosednje kmetije, s svežim sezonskim sadjem, z nekaj lokalnimi mesninami in z medom vaške čebelarke.

Kasneje v dnevu pa vas vabijo na krompirjeve svaljke z glazirano peso, odišavljene z opečeno panceto ter postrežene z mladim sirom in orehi. Ali pa na počasi kuhano bikčevo stegno v lastnem soku z emulzijo iz izabele, trte samorodnice, in s pirejem iz maslene buče. Morda pa bi raje mini hobotnico s črno lečo in vrtno zelenjavo in špinačno emulzijo?

V restavraciji Hotela Pok boste našli tako prefinjene gastronomske koncepte kot tudi bistrojsko ponudbo jedi in pijač v okvirih sezonske in lokalne ponudbe z zvrhano mero kreativnosti.

Foto: arhiv Hotel Pok

Robert in Mateja Trobec
Robert in Mateja Trobec
Foto: arhiv Hotel Pok

Spoznajte chefinjo

Odlično in privlačno

Mateja Trobec kombinira trideset let izkušenj z novimi trendi, oboje pa dnevno vnaša v pripravo jedi.

Chefinja restavracije je že nekaj let Mateja Trobec, pomaga pa ji sous chef Marko Vasič. S skupnimi močmi ustvarjata jedi in okuse, seštevek njunih talentov pa razveseli vsakega gurmana.