Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija in hotel Tri lučke

 

Domače in iskreno

Nasmejano strežno osebje, ki si za gosta vzame čas, in jedi iz skrbno izbranih lokalnih in svežih sestavin.

V idilični pokrajini nad Krškim, med vinogradi Bizeljsko-sremiškega vinorodnega okoliša, se na enem izmed mehko zaobljenih gričkov nahaja posestvo Tri lučke. Že pred nekaj desetletji je bilo gostišče znano daleč naokoli po dobri domači kulinariki ter prelepi lokaciji z razgledi na Krško polje vse do Brežic ter bližnjih Gorjancev. Po pripovedovanju domačinov naj bi ime gostišča predstavljajo tri svetilke, ki so nekdaj svetile na terasi, katerih svetloba se je ob jasnih večerih videla vse do Krškega.

Družina Zorko iz Brežic je gostišče s posestvom kupila in popolnoma prenovila. Igor z ženo Andrejo, oba sicer uspešna podjetnika, sta imela gostišče zapisano na prav posebno mesto, saj sta v njem dahnila svoj da in si obljubila večno zvestobo.

Na posestvu se lahko pohvalijo z veliko prešo, ki je zaščiten kulturni spomenik državnega pomena. Ocenjujejo, da je po velikosti največja v Sloveniji, postavili pa so jo brežiški grofje Attemsi leta 1874.

jed v Treh lučkah
Foto: arhiv Restavracija in hotel Tri lučke

Degustacijski meni ali a la carte?

V restavraciji pripravljajo štiri, pet in šest hodne degustacijske menije ter posamezne jedi a la carte, ki jih pripravljajo iz kakovostnih živil lokalnih dobaviteljev.

Najbolj ponosni so na tatarski biftek, ki ga zmešajo pred gosti, in odlične kose mesa iz lastne zorilne komore, ki jih pripravijo na žaru na oglje.

Prisegajo na domače okuse, ki se ne bahajo, a vendar s svojo preprostostjo in neposrednostjo navdušijo vsakogar. Imajo tudi manjšo vinsko klet, v kateri nadvse radi gostijo tudi pokuševalce vin in lokalnih izdelkov.

Chef Dejan Mastnak
Foto: arhiv Restavracija in hotel Tri lučke

Spoznajte chefa

Želi si biti vrhunski gostitelj

Chef Dejan Mastnak odkriva ravnovesje med eleganco priprave in rustikalno srčnostjo živil.

Z lepo bero kuharskih izkušenj je Dejan Mastnak leta 2016 prišel v prenovljen hotel in restavracijo in od takrat ustvarja poezijo na krožniku. Sam zase pravi, da je navdušenec ter strokovnjak za peko na žaru. V kuhinji mu pomagata sous chefa Andrej Krenker in Gregor Dujakovič.

Preberite več

Slovenia Green Cuisine: Restavracija in hotel Tri lučke