Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Julijana

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

V Julijani boste jedli kot kralji in kraljice!

Razkošno pogrnjena miza. Težki svečniki. Lesk in patina interierja ohranjata vzdušje iz začetka prejšnjega stoletja, ko so tu jedli številni eminentni goste. Iz kuhinje pa, prav nasprotno, puhti sveža energija in vonj po presežkih.

Za popolno filmsko sceno, ki jo ustvarjata razkošen interier in dih jemajoč pogled na gladino Blejskega jezera, manjkajo samo še igralci. Ti so poleg kraljev, predsednikov, div, Nobelovih nagrajencev in umetnikov v preteklosti tukaj pogosto obedovali.

Veliko zaslugo za to je imel Tito, legendarni nekdanji jugoslovanski predsednik. Julijske Alpe z ledeniškim Blejskim jezerom so ga tako prevzele, da si je Bled izbral za svojo počitniško rezidenco. Tako so mu v Julijani pogosto delali družbo njegovi eminentni gostje, ki so se mu pridružili na oddihu.

Restavracijo Julijana najdete v Grand hotelu Toplice, enem najstarejših in najelegantnejših blejskih hotelov, poznanem tudi po znameniti originalni blejski kremni rezini. Vse do danes je butična Julijana ohranila intimno in nostalgično atmosfero, posebej primerno za svečane in romantične trenutke. Na voljo je dvajset sedežev, v toplejših mesecih jih še enkrat toliko nudi izjemna terasa.

Ko pride na vrsto hrana, se v Julijani nostalgični spomini na preteklost v trenutku razblinijo. Iz kuhinje vejejo sveže energije in diši po kulinaričnih presežkih chefa Simona Bertonclja.

Pa še namig. Če želite okusiti pristni okus Julijane, izberite specialiteto dneva. Za zahtevnejši kulinarični zalogaj naročite degustacijski meni ali se prepustite, da vas chef gosti kar v kuhinji, sredi katere radi pogrnejo mizo za dva.

Kulinarika
Foto: Arhiv Restavracija Julijana, DD

Visoka kuhinja na Bledu

Sveže kakovostne sestavine, poudarjeni okusi, sodobne tehnike obdelave in odlična postavitev se zrcalijo v prefinjenih, bogatih, harmoničnih in slastnih krožnikih. In to ne glede na to, kaj naročite.

Ravno prav kratek jedilnik ponuja raznovrstno paleto jedi. Enakovredno lahko izbirate med ribo in mesom. Ne glede na izbor pričakujte eksplozijo okusov, ki bodo zaposlovali vse vaše čute. Velika zasluga za to gre vrhunskim sestavinam, s poudarkom na lokalnem in svežem ter izjemnemu chefu.

Simon Bertoncelj
Simon Bertoncelj
Foto: Arhiv Restavracija Julijana, DD

Spoznajte chefa

Mojster izbranih okusov

Chef Simon Bertoncelj je perfekcionist z občutkom za prefinjene okuse in dodelane krožnike.

Za poklicno in življenjsko pot vrhunskega kuharja se je odločil že kot otrok. Član slovenske kuharske reprezentance pri svojem delu izhaja iz osnov klasične francoske kuhinje, ki jih vseskozi nadgrajuje z novimi znanji in izkušnjami.

Med drugimi se je šolal pri Gordonu Ramsayju, francoskem šefu z dvema Michelinovima zvezdicama, Marcu Meurinu in pri Bobbyju Bräuerju.

Preberite več