Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Kogo

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

V družbi stalnih gostov

Kdor želi gostom pričarati pravi značaj lokalnega okolja, mora najprej ustvariti živ prostor bližnjih ljudi.

Restavraciji Kogo, ki je svoja vrata odprla leta 2021, je to uspelo. Premišljena kombinacija dnevne ponudbe in vrhunska kulinarika, ki so jo že leta 2023 opazili ocenjevalci vodnika Michelin, v privlačnih prostorih, povezanih z največjo istrsko vinsko kletjo Vinakoper, združujeta stalne goste iz okolice ter zahtevne poznavalce gastronomije z vseh koncev sveta. Eni in drugi tu začutijo slovensko Istro: na krožnikih in v kozarcih.

Rdeča nit ponudbe so pristne istrske jedi: okusne, sveže in enostavne, z ne več kot štirimi ali petimi sestavinami. Istrsko kulinariko nadgrajujejo z ustvarjalnostjo chefa, zazrtega v lokalno kulinarično tradicijo, a posodobljeno na kreativen in oseben način.

Pristnost Istre gostje okušajo v lahko dostopni restavraciji s teraso, ki ima pod zelenim gričem tik ob avtocesti tudi dovolj velik brezplačen parkirni prostor. Del restavracije so prostori za zaključene družbe: Vinski hram in zasebna VIP soba. Posebno doživetje obljublja bližnji prostor v naravi, med vinogradi in mediteranskim vrtom lokacije Purissima, kjer jedi za izbrano družbo nastajajo kar na prostem.

hobotnica
Foto: Jaka Ivančič, arhiv Restavracija Kogo

Stičišče lokalne odličnosti

Kogo je stičišče najrazličnejših lokalnih ponudnikov: pridelovalcev zelenjave in drugih kmetov, ribičev in vinogradnikov.

Jedi, ki nastajajo z navdihi Istre, spremljajo vina partnerskega ponudnika Vinakoper, s katerim si restavracija deli lokacijo. Ponudbo več kot 60 etiket vina, pridelanega na flišni zemlji Istre in v bližini morja, dopolnjujejo vina, ustvarjena posebej za restavracijo Kogo. Med njimi so izbrana brut natur penina, oranžno macerirano vino in vina pet-nat. Izvrstne jedi dajejo pravo vrednost vinu, odlično vino pa je lahko tudi navdih za nove kulinarične kreacije.

»Kogo je star narečni izraz za kuharja. Mi ga razumemo kot obljubo, da bomo doseženo visoko raven jedi in postrežbe skrbno ohranjali in z majhnimi koraki še izboljšali,« pravi Marko Kozel, direktor in skupaj z Aljošo Mlinarjem soustanovitelj Koga.

Foto: Jaka Ivančič, arhiv Restavracija Kogo

Chef Tilen Župevec
Foto: arhiv Restavracija Kogo

Spoznajte chefa

Raziskovalec lokalnosti

Chef Tilen Župevec je prepričan, da je Slovenija kulinarično tako bogata dežela, da po znanje in navdihe ni treba drugam kot v lokalno okolje in v stare zapise.

Raziskovanje Istre in Mediterana je Tilna navdihnilo za krožnike, ki so leta 2023 prepričali tudi ocenjevalce vodnika Michelin.

Tam, kjer drugi vidijo nove trende, on vidi nadgradnjo kulinaričnih modrosti prednikov. Tam, kjer bi drugi posegli po uveljavljenih sestavinah, on uporabi kakšno na prvi pogled preprostejšo reč in jo s samosvojim stilom povzdigne na gastronomski piedestal.

Preberite več