Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Landerik

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Očarani nad domovino, nad močjo in plodnostjo domače zemlje

Na Starem trgu v stari Ljubljani mlada ekipa pod vodstvom chefa Izidorja Kržišnika ustvarja domače jedi iz skoraj izključno domačih sestavin, ki jih na umetelnih krožnikih strežejo gostom.

V prijetnem, s slovenskim okrasjem olepšanem ambientu restavracije Landerik ni klasičnega a la carte menija, ampak se lahko prepustite ustvarjalnemu navdihu chefa Izidorja Kržišnika. Doživeli boste krasno degustacijsko popotovanje po najlepših kotičkih Slovenije. V Landeriku vseskozi iščejo lokalne pridelovalce hrane in pijače ter njihove zgodbe. Vsaka od njih se začne nekje na širnem podeželju, pridelke lokalnih kmetovalcev pa izurjena ekipa kuharjev pretvori v krožnike, postrežene z ljubeznijo in s spoštovanjem do svoje dežele.

Tudi predmete, kot so krožniki, kozarci, deske za rezanje … so oblikovale roke slovenskih oblikovalcev, izdelani pa so bili v slovenskih podjetjih.

jed na deščici
Foto: arhiv Landerik

Dedkov šmorn

Ustanovitelj restavracije je Nejc Skubic, nekdanji slovenski nogometni reprezentant, ki je o svoji restavraciji sanjal že od malih nog.

Med toplimi spomini na otroštvo je tudi dedkov šmorn. Tega mu je dedek pripravljal vsak petek, ko se je Nejc vračal s treningov. In prav šmorn je postal osrednja jed Landerika. Narejen iz domače moke, mlete na kamen, in je zelo puhast.

Chef Izidor Kržišnik
Foto: arhiv Landerik

Spoznajte chefa

Tiha voda

Za Izidorja Kržišnika pravijo, da je tiha voda, ki premika bregove predvidljivega v kulinariki.

Chef Izidor Kržišnik je ljubitelj prvinskih okusov lokalno pridelanih sestavin, ki uživa v obujanju in prirejanju klasik. Z glavo, polno sijajnih idej, in izkušnjami, ki omogočajo njihovo brezhibno izvedbo, snuje jedi, ki gostom za vedno ostanejo v spominu.

Kalil se je pri enem naših najboljših chefov, Igorju Jagodicu iz restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu in pri chefu Mauru Colagrecu v francoskem mestu Menton. Njegova restavracija Mirazur tik ob italijansko-francoski meji ima kar tri Michelinove zvezdice.

Preberite več