Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Mangrt

 

Tomaž in Yuki

Vrhunska kuhinja z zanimivo zgodbo

Pod mogočnim Mangartom, četrtim najvišjim vršacem na naših tleh, v središču alpske vasice Log pod Mangrtom, v dolini reke Soče na skrajnem severozahodnem koncu Slovenije, stoji restavracija z dolgo in bogato zgodovino, ki je leta 2019 v prenovljeni podobi ponovno odprla svoja vrata.

Na stežaj sta jih odprla chef Tomaž Sovdat in slaščičarka Yuki Nakao. Slovenec in Japonka, ki sta se spoznala in zaljubila na delu pri svetovno znani chefinji Ani Roš v z dvema Michelinovima zvezdicama nagrajeni Hiši Franko. Po več letih sta nadaljevala skupno zgodbo v bovškem hotelu Dobra vila. Potovala sta in izpopolnjevala svoje kulinarično znanje, nato pa sta se odločila za samostojno pot. Tako, kot je posebna njuna zgodba, je posebna tudi njuna kuhinja.

V mogočni hiši iz leta 1828, nekdaj priljubljeni vaški gostilni, je tako zaživela Restavracija Mangrt. Prinaša nov in svež koncept s pridihom starega in občutkom domačnosti.

jed v restavraciji
Foto: arhiv Restavracija Mangrt

Jota presenečenja

Zgodba preteklosti, ki je danes dobila zanimivo sodobno preobleko, je tudi jota. Jota presenečenja.

Anekdota pravi, da je imel nekdanji lastnik v ponudbi tako joto s klobaso kot tudi joto presenečenja, ki je bila za tretjino dražja. Ker je človek radovedna žival, je marsikdo raje plačal več, da je izvedel, kaj je presenečenje. Edino presenečenje pa je bilo, da v joti ni bilo klobase. Tomaž je zgodbo priredil po svoje. Njegova jota presenečenja je pozdrav iz kuhinje. Kremi iz krompirja je dodal peno iz kisle repe, čez pa položil kos popečene slanine.

Restavracija Mangrt ne streže a la carte, ampak ponuja skrbno pripravljene menije izpod rok chefa. Tomaž ustvarja kulinarične presežke, ki temeljijo na lokalnih sestavinah, kot so izjemni lokalni siri, postrvi, jagnjetina in divjačina. Gastronomsko ponudbo narekuje tudi sezona, zato meni večkrat spreminjajo. Za obogateno izkušnjo ponujajo pestro izbiro vin različnih slovenskih vinorodnih okolišev.

Chef Tomaž Sovdat
Foto: arhiv Restavracija Mangrt

Spoznajte chefa

Kuharski zanesenjak izpod Alp

Chef Tomaž Sovdat se je že pri šestih letih odločil, da bo kuhar.

Kuharsko znanje si je nabiral tako na domačih tleh kot tudi pri sosednjih Italijanih, sedaj pa sledi filozofiji nordijskega chefa Magnusa Nillsona, ki zagovarja ustvarjanje s surovinami, ki jih v tistem času ponuja okolje.

Za svojo kulinariko pravi, da je preprosta in kreativna. Navdihe črpa iz tradicionalnih živil, ki jih oblikuje in obdeluje po svoje.

Preberite več