Nastavitve zasebnosti

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.  

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim
Zapri obvestilo, s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse zgornje namene.

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Maxim

 

  • MICHELIN GUIDE 2021

Francoska kulinarika s slovenskim karakterjem

Maxim je ena najbolj znanih petičnih restavracij pri nas, ki svoj dolgoletni sloves ohranja z vrhunsko kulinariko.

Slavni Maxim že več kot štirideset let domuje v strogem centru Ljubljane, blizu slovenskega parlamenta, Drame in Cankarjevega doma.

Nedavno prenovljen ambient lahko sprejme 80 gostov. Je brezčasno klasično eleganten in izbrano fin. Ob toplejšem vremenu postrežejo tudi na zunanjem atriju. Sem radi zahajajo poslovneži, pomembneži, politiki in vsi, ki želijo obedovanju dati poseben pomen.

Chef Peter Kovač spretno prepleta visoko francosko kuhinjo, mediteranske okuse in slovensko tradicijo. Je moderen, široko razgledan in tehnično izvrstno podkovan kuhar, ki uživa v kuhanju in kreiranju. Kar trikrat letno s svojo ekipo izkušenih kuharjev, slaščičarjev in pekov popolnoma prenovi Maximov jedilnik.

Sestavine presojajo po kakovosti, ki mora biti vrhunska. Na nič manj kot na vrhunskost prisegajo tudi pri krožnikih, ki jih ponujajo. Če se težko odločite, kaj bi izbrali, se prepustite nasvetom uigranega strežnega osebja. To vam z veseljem predstavi jedilni list in priporoči dnevno ponudbo. Ta je rezultat dnevno svežih sestavin in trenutnega chefovega navdiha. Redni gostje so nad »dnevnimi presenečenji« navdušeni.

Vinska karta je, kot se za restavracijo takega kova spodobi, vrhunska. Obsega več kot 200 najprestižnejših vin iz vseh pomembnejših vinskih regij sveta. Med slovenskimi prevladujejo lahka sveža vina.

Kulinarika
Foto: Arhiv Restavracija Maxim

Maxim(alno) doživetje okusov

Gosja jetra so izvrstna, ne zaostajajo golobje prsi, niti srnin hrbet.

Maximovo kuhinjo boste najpopolneje doživeli, če izberete sezonski degustacijski meni. Krajši šteje šest, daljši osem hodov.

Peter Kovač
Peter Kovač
Foto: Arhiv Restavracija Maxim

Spoznajte chefa

Kuhanje je veselje

Kljub izjemnemu poznavanju kuharske obrti chef Peter Kovač še naprej zavzeto odkriva nove kuharske spretnosti.

Preden je postal chef Maxima, je bil štiri leta pomočnik legendarnega Andreja Kuharja, prejšnjega Maximovega chefa. Svoje novo poslanstvo kljub mladosti opravlja odgovorno in zrelo.

Preberite več