Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Milka

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Odlična gastronomija z izjemnim razgledom

Restavracija ob jezeru, ki je že v prvem letu svojega delovanja pridobila Michelinovo zvezdico.

Milka je restavracija z enim najlepših razgledov pri nas. Pogled na smaragdno zeleno jezero Jasna z impresivno gorsko kuliso verjetno res nikogar ne pusti ravnodušnega. V restavraciji radi poudarijo, da se osredotočajo na izkušnjo gosta v vseh pomenih besede. Želijo, da se gostje pri njih počutijo sprejete in dobrodošle. Poleg odlične gastronomije in ambienta skrbijo tudi za slušni aspekt. Za premišljen izbor glasbe skrbi kar chef sam, saj se je, preden se je posvetil kuhanju, ukvarjal z glasbo.

Hrana v Milki je tehnično dovršena ter je odraz okolice – alpske narave in regionalnih sestavin. Hkrati pa vas kulinarično popotovanje odpelje tudi v Skandinavijo. Posebno pozornost posvečajo naboru pijač. Poudarjajo naravna in ekološka vina ter lokalne in avtohtone sorte. V ponudbi so tudi razni domači likerji, kot sta lisičkin ali kostanjev in celo “pour-over” kava, ki jo pripravljajo ob mizi.

jed v Milki
Foto: Lana Špiler, arhiv Restavracija Milka

Jedi z zgodbo

Chef David Žefran zagovarja »nose to tail« filozofijo. Tako se na meniju znajde jed, kot je ocvrta terina svinjske glave z dagnjami, aspikom zelene, emulzijo porovih ostankov ter kapucinko. Ustvaril jo je z željo, da v celoti porabi svinjsko glavo, ki je ponavadi pozabljen, zavržen kos.

Posebno mesto ima sladica, ki je oživitev okusov Davidovega otroštva, natančneje jedi, ki mu jo je pripravljala babica: kruh, namazan z maslom ter marmelado črnega ribeza, postrežen z belo kavo. David ta spomin predstavlja gostom v obliki sladoleda iz odpadnega kruha s kremo cikorijine korenine, črnim ribezom, sončničnimi semeni ter peno iz rjavega masla in milky oolong čaja.

Na zimskem meniju je sladica, ki ponazarja alpsko zimo: mousse iz kozjega jogurta s karamelo iz kozjega mleka, granito iz sauvignon blanca in oljem brinovih vej. Jogurt in mleko dobijo na kmetiji Kozji Raj, ki je od restavracije oddaljena le pet minut.

Chef David Žefran
Foto: Lana Špiler, arhiv Restavracija Milka

Spoznajte chefa

Diplomiran sociolog s kuhalnico

Drzno odkrivanje in poigravanje navdušuje chefa Davida Žefrana.

David je diplomirani sociolog, ki se je po študiju podal v kuharske vode in se kalil v ljubljanskih EK, Luda in Atelje, pa tudi v stockholmskem Frantznu, restavraciji s tremi Michelinovimi zvezdicami.

Navdih za nove krožnike črpa iz spominov, otroštva, okolice, sezonskih surovin ter ostankov v kuhinji. Prav tako so nanj vplivale kuharske knjige. Pomembno mu je, da gost v njihovi restavraciji uživa in da njegovi krožniki kljub vsej tehnični dovršenosti ne izgubijo substance in okusnosti.

Preberite več