Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Pod kostanji v Sunrose 7

 

Gastronomsko razvajanje in digitalni detoks

Od leta 1890 do danes se je spremenilo veliko stvari. Omamno dišeča kava, izjemna postrežba in hrana, ki osrečuje, pa so ostale.

V senci kostanjevih krošenj, na vrtu v Bohinjski Bistrici ob Ceconijevem parku in ob reki Belci je restavracija, ki že od leta 1890 razvaja goste. Nekdaj kot del takrat imenitnega Hotela Markeš, danes pa v popolnoma prenovljenem butičnem hotelu Sunrose 7, ki gostom ponuja izkušnjo digitalnega detoksa za starejše od 18 let. To je odklop od skrbi, divjih vsakodnevnih urnikov in uživanje v trenutku ter odlični kulinariki.

Stoletna tradicija z veliko ljubezni, prepletena s sodobnim pridihom, tvori jedro kulinarične ponudbe restavracije, ki pa je, enako kot hotel, namenjena le starejšim od 18 let. V Sunrose 7 nimajo stalnega menija, saj verjamejo, da so najboljše jedi tiste, ki pridejo od srca in navdiha, ter iz zabojev in košar lokalnih pridelovalcev hrane. Skrbijo za kratke dobavne verige in sledijo načelu zero waste. V jedi vključujejo sveže, sezonske in na sonaraven način pridelane sestavine.

mesna jed v Sunrose 7
Foto: arhiv Sunrose 7

S Francem Ferdinandom na kavi

Glas o dobri hrani in prijazni postrežbi se je z razvojem turizma v Bohinju hitro širil in v hotel ter restavracijo privabljal avstro-ogrske veljake. Najbolj znan izmed njih je nesojeni prestolonaslednik Franc Ferdinand, ki je tja prišel ob odprtju bohinjske železniške proge leta 1906.

Uživanje kave je imelo velik simbolni pomen že v času Franca Ferdinanda in tega se v Sunrose 7 zavedajo tudi danes, zato so izboru kave namenili prav posebno pozornost. Ponujajo kavo najvišjega ranga kave arabike, ki je na voljo le izbranim kavarnam. Kava je zrasla na višje ležečih pobočjih Severne in Južne Amerike ter Afrike, njena zrna pa so še dodatno skrbno izbrana. Sami pravijo, da so: »pri delu s kavo najprej s srcem, nato z znanjem in nenazadnje s spoštovanjem do celotnega skrbnega procesa pridelave.«

Marija Kovačič
Foto: arhiv Sunrose 7

Kdo kuha

Bohinj je navdih in strast

Po petintridesetih letih izkušenj se je Marija Kovačič, Mici, podala v nov izziv.

Jedi, ki prihajajo iz kuhinje Sunrose 7, so rezultat sodelovanja vodje kuhinje Marije Kovačič in mladih kuharjev Anžeta Kusterja ter Blaža Severja. Marija ima 35 let izkušenj z delom v hotelskih kuhinjah, v butični zgodbi hotela Sunrose 7 pa je našla nov izziv. Navdih črpa iz čudovite bohinjske narave. Na prvi vtis preproste lokalne sestavine pod njeno taktirko oživijo.

Desni roki v kuhinji – Anže in Blaž – sta ljubitelja modernih prezentacij in nepričakovanih kombinacij. Navdušujejo ju sodobne tehnike priprave hrane in ta mladosten pogled na doživetje hrane odlično zaokroži ustvarjalnost v kuhinji Sunrose 7.

Slovenia Green Cuisine: restavracija hotela Sunrose 7