Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Sophia

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Biser gastronomske izkušnje v Portorožu

Na ravni prestižnega hotela s petimi zvezdicami in pol.

V središču mondenega Portoroža se za čudovito urejenim zgodovinskim parkom dviguje luksuzni hotel Kempinski Palace Portorož. V njem domuje restavracija, ki nosi ime italijanske filmske dive Sophie Loren.

Gourmet restavracija se nahaja na lokaciji nekdanje recepcije ikoničnega hotela Palace. Iz tistega časa je ohranjenih in obnovljenih nekaj originalnih predmetov: kamniti stebri, mogočni lestenci in velik kamin s sliko.

V prestižnem ambientu z elegantno pogrnjenimi mizami in fotografijami dive Sophie na stenah se boste počutili kot del elitne družbe, ki je nekdaj obiskovala restavracijo. Z lahkoto si boste predstavljali, da za sosednjimi mizami v težkih foteljih sedijo Yul Brynner, Marcello Mastroianni, Orson Welles, Rita Pavone, Bobby Solo ali Josip Broz Tito.

Restavracija nudi vrhunsko mediteransko kulinariko, dopolnjeno z lokalnimi sestavinami ter okusi svetovne kuhinje. Impresivna je tudi vinska karta – po vsebini in teži. Na njej boste našli vrhunski izbor mednarodnih in slovenskih vin.

hobotnica
Foto: arhiv Kempinski

Razkošne mediteranske dobrote

Kulinarična ponudba Restavracije Sophia temelji na mediteranskih jedeh.

Znani so po bogatih istrskih specialitetah in okusih svetovne kuhinje ter morskih okusih v nenavadnih kombinacijah.

V restavraciji lahko uživate v degustacijskih menijih ali se odločite za pokušino dobrot, kot so fettucine z bolonjezom hobotnice, kostanjeva juha s koriandrovo marmelado, karpačo kapesante z jesenskim plevelom in “tufoli” z jastogom in žafranovo peno.

chef Matija Lelas
Foto: arhiv Kempinski

Spoznajte chefa

Poln presenečenj

Vsestransko nadarjeni chef Matija Lelas najraje kombinira nepričakovane okuse in stavi na odlične surovine.

Mediteranskim sestavinam doda okuse gozda ali pa preseneti z novim pogledom na klasiko, kot je na primer bolonjez hobotnice.

Kljub mladosti izkušeni vodja kuhinje je tudi sommelier, mojster kave, študent dietetike in celo slikar. Prisega na odlične surovine, ki jih ni treba pretirano predelovati.

Preberite več