Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Tabor

 

Morska hrana na japonskem vrtu na Gorenjskem

V senci sadnih dreves, obdana z zelenjem in s pogledom na gorenjske hribe ter bližnjo cerkev svetega Benedikta, že tri desetletja stoji restavracija Tabor.

Naj vas pogled na idilično alpsko krajino, ki obdaja Podbrezje, ne zavede. Restavracija, ki jo vodi Mateja Markič, je predana morski hrani. Morsko zgodbo so začeli že njeni predhodniki, Mateja pa jo nadaljuje skupaj z odličnim chefom Gašperjem Kordežem, ki je znan prav po morski hrani.

Prostor je okrašen s tipičnimi navtičnimi predmeti, na jedilnem listu pa je ponudba izvrstna. Pohvalijo se z dnevno svežimi velikimi divjimi ribami, kot so škarpena, kovač, zobatec, pa tudi s škampi, školjkami in hobotnicami. Zasnovali so dva degustacijska menija, ki se spreminjata glede na dnevno sveže morske sestavine. Stavijo na preizkušene okuse najboljših sestavin ter na filozofijo manj je več, da ohranijo bogat okus mineralnosti morja. V zadnjem času je na voljo tudi nekaj mesnih jedi.

Restavracija Tabor v poletnih mesecih svoje goste razvaja na japonskem vrtu, za katerega hudomušno pravijo, da je najlepši na Gorenjskem. Poleti lahko v senci sadnega drevja opazujete kuharskega mojstra pri peki v zunanjem kaminu. Tam – po predhodnem naročilu – pripravijo različne dobrote izpod peke. Poleg hobotnice vam na ta način pripravijo tudi svinjino, teletino, jagnjetino in divjačino.

kapesanta
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Restavracija Tabor

Po najkrajši poti

Verjamejo v kratke prodajne verige, s čim več lokalnimi sestavinami in čim bolj trajnostnim poslovanjem. Morsko hrano dobijo po najkrajši poti iz morja, na lastnem vrtu pa gojijo zelišča, dišavnice, pa tudi cvetje in nekaj malega zelenjave. Ostalo odkupijo od lokalnih kmetov. Divjačinsko meso pridobijo neposredno od hišnega lovca, jagnjetina je iz okoliških planin, ostalo meso pa od vaškega mesarja.

Chef Gašper Kordež
Foto: arhiv Restavracija Tabor

Spoznajte chefa

Skromen in perfekten

Na vsakem krožniku pusti svoj pečat.

Gašperja Kordeža sodelavci opišejo kot perfekcionista z izjemnim talentom. Več let je delal in se učil pri Janezu Bratovžu v Ljubljani, izkušnje si je nabiral še na Krasu, v Kranjski Gori in v Italiji.

V kuhinji mu stojita ob strani kar dve desni roki, Maks Pogačnik in Andrej Rovan, na pomoč pa priskoči tudi pomočnica Majda Colnarič. Andrej si je med drugim bogatil znanje pri nekdaj edinem Slovencu z Michelinovo zvezdico v Nemčiji, Andreju Kuharju. Maksova strast pa je čokolada. Vodi namreč tudi družinsko čokoladnico Molinet.

Slovenia Green Cuisine: Restavracija Tabor