Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Špacapanova hiša

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Dobrodošli doma

Pri Špacapanovih sušijo mesnine in starajo sire. Kuhajo marmelade. Pridelujejo grozdje in vino. Nabirajo zelišča, delajo žganice in kis. In odlično kuhajo.

Špacapanova hiša je družinska gostilna z dolgoletno tradicijo. Je dom Špacapanovih, ki v Komnu na Krasu pišejo svojo prepoznavno kulinarično zgodbo. Prišleke pozdravijo z dobrodošlico: »Ta hiša je naš dom in naša želja je, da bi se tudi naši gostje pri nas počutili kot doma«.

Za obličjem vaške, obcestne gostilne se skriva veliko več, kot je videti na prvi pogled. V po domače urejeni jedilnici se razlega glasba iz gramofona. Na mizah so domač kis in oljčno olje ter piranska sol. Intimna terasa ščiti pred burjo in pogledi, zeliščni vrt omamno diši.

Tu je tudi zorilnica sirov in vinska klet, za povrhu pa še pršutarna. Nikar ne odidite od tod, ne da bi poskusili njihov kraški pršut krškopoljca in domače salame.

Pri Špacapanovih lahko tudi prespite. Na voljo so majhne, prisrčne sobice, ki dišijo po sivki. Goste razvajajo z ustrežljivostjo, veliko pohval je deležen tudi zajtrk, ki ga postrežejo v več hodih.

Testenine
Foto: Arhiv Špacapanova Hiša

Iz roda v rod

Mama Ada Špacapan je najbolj znana gostilničarka na Krasu, z dolgoletno kilometrino, ki je Špacapanovi hiši prikuhala pomembno mesto na kulinaričnem zemljevidu.

Sin Ago, novi chef, ki je pogumno prevzel vajeti, z veliko sveže energije spretno prepleta tradicijo in sodobnost.

Da so vse sestavine sveže, lokalne in da jih veliko pridelajo kar sami, je pri Špacapanovih samoumevno. Velika zasluga za to gre očetu, Ivu Špacapanu, strastnemu lovcu in vinarju. Na svoje vinograde so še posebej ponosni. Poudarek je na domačih kraških sortah in naravni pridelavi vina brez dodanih kvasovk in žvepla. Na vinski karti sicer prevladujejo primorska vina, več kot 90 se jih najde.

Ago Špacapan
Ago Špacapan
Foto: Arhiv Špacapanova Hiša

Spoznajte chefa

Značilnosti Krasa mojstrsko prelije na umetelne krožnike

Chef Ago Špacapan pogumno in drzno nadaljuje ter nadgrajuje družinsko gostilniško tradicijo.

Sodobni kuharski pristopi mu niso tuji in se jih rad poslužuje. Kar pa ne pomeni, da se oddaljuje od lokalnih sestavin in doma pridelane hrane. Poskusite katero od njegovih žganic, ki so mu v strast in veselje.

Preberite več

Slovenia Green Cuisine: Špacapanova hiša