Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Stara gostilna

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Ena najstarejših piranskih gostiln z novim konceptom

Le korak od vrveža na piranski rivi, in veliko korakov stran od klasične obmorske ponudbe.

Staro gostilno najdemo med slikovitimi piranskimi hišami. Njen prepoznavni atrij poleti gostom omogoča, da se prepustijo vonju morske pene in opazujejo dogajanje na ulicah.

Majhen, a glamurozen ambient je poln kreativnih skrivnosti. Estetika vlada tudi na krožnikih mladega chefa Kristiana Zuleta, ki stoji ob boku lastnici Donati Krašek. Glavni kreativni sili Stare gostilne ob podpori ekipe stremita k svetovljanski ponudbi, ki spaja tradicijo in sodobnost.

Jed s kapesanto
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Stara gostilna

Inovativna nadgradnja lokalnega in regionalnega

Navdih črpajo iz lokalnega okolja in bogate gastronomske dediščine regije.

Najpomembnejše so sezonske, lokalne, sledljive in kakovostne sestavine. Chef jih spoštljivo in skrbno izbira ter hkrati sledi principu zero waste.

Gostje radi izberejo njihov znani biftek, kapesante, zlato črnino z beluga kaviarjem, foie gras in sladko »a la chef«, lahko pa se prepustijo kulinarični dogodivščini 8-hodnega degustacijskega menija. Vsak hod je pustolovščina zase, skupna točka vsem pa ostaja inovativno sodobna nadgradnja, elegantna interpretacija kraško – istrskih okusov ter edinstvenih senzoričnih doživetij.

V vinski kleti na okušanje čaka kar 400 slovenskih in tujih vinskih etiket, skoznje pa goste popelje hišni sommelier Zoran Bogdanovski. Za piko na i poskrbi izbor žlahtnih in vrhunskih cigar.

Stara gostilna je torej razlog, da se v Piran ne gre le na morje. Spajanje kulinarične dediščine z mladostno domišljijo in talentom je nedvomno dobra motivacija za njen obisk.

Chef Kristian Zule
Foto: arhiv Stara gostilna

Spoznajte chefa

Na podlagi avtentične tradicije ustvarja prihodnost

Kristian Zule – Kiki v kuhinji ne popušča. Zato so njegovi krožniki vedno dovršeni – popolnoma taki, kot si jih je naslikal v mislih.

Morda je ravno njegova zaveza popolnosti botrovala temu, da je leta 2021 postal najmlajši slovenski chef z Michelinovim priznanjem. Kljub mladosti pa je odgovoren, pogumen in inovativen pri kreiranju svojih krožnikov.

Njegova kuhinja temelji na ustvarjalnem preoblikovanju kulinarične preteklosti lokalnega okolja. S kakovostnimi in sezonskimi sestavinami na podlagi avtentične tradicije ustvarja prihodnost. Zaveda se, kako pomemben je krog dobaviteljev, saj je in vedno tudi bo, glavna zvezda kuhinje – sestavina.

Preberite več

Slovenia Green Cuisine: Stara gostilna