Nastavitve zasebnosti

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.  

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim
Zapri obvestilo, s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse zgornje namene.

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Stara gostilna

 

  • MICHELIN GUIDE 2021

Stara gostilna z novo ponudbo

Le korak od vrveža, na piranski rivi, in veliko korakov stran od klasične obmorske ponudbe.

V središču Pirana, med slikovitimi piranskimi hišami, stoji Stara gostilna s prepoznavnim steklenim zimskim vrtom. Ta se poleti popolnoma razpre in omogoči gostom, da globoko zajamejo topel morski zrak in se povežejo z dogajanjem na piranskih ulicah.

Stara gostilna ima sodoben ambient, ki naredi vtis. Ob okusno pogrnjenih mizah na zimskem vrtu in jedilnici stojijo dizajnerski stoli, elegantne vitrine pa nudijo varno zavetje vrhunskim žganim pijačam.

Postrežba je na visoki ravni, tako kot ponudba, ki sega onkraj klasičnega obmorskega jedilnika. Chefa Irhad Jusić in Kristian Zule posvečata veliko pozornosti podrobnostim, zato sta vsak krožnik in kozarec skrbno izbrana, postavitev na krožniku pa vsakič drugačna. Njune jedi so umetniška predstava, v kateri imata glavno vlogo harmonija in eleganca.

Ljubitelji žlahtnih okusov se boste razveselili bogatega vinskega lista – na njem je kar 270 vinskih etiket domačih in tujih vin.

Jadranske kapesante z različnimi teksturami cvetače - pire, okisane, pečene na rjavem maslu, domača majoneza
Foto: arhiv Stara gostilna

Več od sardelic in kalamarov

Kulinarična degustacija v Stari gostilni je predstava, za katero si morate vzeti čas.

Jedi so namreč postrežene na zelo inovativne načine, ki vključujejo drevo sredi mize, izdolbene granitne krogle, podstavke za roke, zamrznjene morske kamne in podobne nepričakovane »krožnike«.

Na meniju so seveda tudi sardelice in kalamari, vendar pripravljeni in postreženi drugače.

Chefa Irhad Jusić in Kristian Zule
Foto: arhiv Stara gostilna

Spoznajte chefa

Ne skrivata ambicij po tem, da bi postali še boljši

Chefa Irhad Jusić in Kristian Zule imata dar za predstavo in željo po ustvarjanju.

Oboje lahko v Stari gostilni brezskrbno udejanjata, saj ima zanju posluh lastnica, gostje in ne nazadnje sama lokacija. Rada imata nove izzive in drzne kombinacije, zato je njuna kuhinja prežeta z močnimi okusi, izstopajočimi detajli in elementi presenečenja.

Stara gostilna je pod kulinaričnim vodstvom predhodnega chefa Gradimirja Dimitrića v letu 2020 prejela Michelinovo priznanje »The Plate Michelin«, cilj sedanjega mladega chefovskega para pa je raven ponudbe obdržati in celo nadgraditi.