Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Strelec

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Visoka kuhinja z najlepšim pogledom na Ljubljano

Grajsko razvajanje za najzahtevnejše jedce, ki sem prihajajo od vsepovsod.

Ljubljanski grad, ki se dviga tik nad staro Ljubljano, ponuja enega najlepših pogledov na mesto. Do gradu vozi kratka vzpenjača in vodijo številne sprehajalne poti. Če pa se boste do restavracije pripeljali, je na voljo parkirišče.

V zavetju grajskih zidov, v okroglem stolpu strelcev, domuje atraktivna grajska restavracija Strelec.

Okrogle stopnice v Strelcu vodijo do okrogle jedilnice. Skozi tla se vidi v vinoteko, skozi okna Ljubljano, na stenah umetniške poslikave. Iz terase se razlega pogled na spodaj ležečo Ljubljano in Alpe, ki se dvigajo v daljavi.

Chef Igor Jagodic tu snuje svoje dovršene krožnike, ki so preplet panonskih, alpskih in jadranskih vplivov, sodobnosti in preteklosti, meščanskosti in podeželja. Uporablja sezonske in čim bolj lokalne sestavine. Izbira je zadostna, dobro pa prav vse.

Začnite s Jakobovimi pokrovačami. Nadaljujte z odlično srno, telečjim jezikom ali divjo ribo. Naj sledi kaj sladkega ali lahkega. Domač sladoled ali sorbet, morda. Ali pa izbor slovenskih sirov.

Sladica
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Strelec

Brezčasni užitek, vreden grajske gospode

Gurmanski krožniki, polnih barv, arom, tekstur, podrobnosti in svežine, se ves čas spreminjajo, toda slog ostaja prepoznavno enak. Chefov.

Na zlatem jedilnem listu najdete pestro izbiro, skozi katero vas vodi uigrana strežba.

Nudijo degustacijske menije za vsako priložnost, vse od krajših trihodnih pa do devethodnih.

Igor Jagodic
Igor Jagodic
Foto: Dean Dubokovič, arhiv Strelec

Spoznajte chefa

Visoka kuhinja, ki prepriča z okusi

Estetsko, dovršeno, predvsem in vedno pa dobro. To so načela, ki jim pri ustvarjanju svojih mojstrovin sledi chef Igor Jagodic.

Na prestižnih mednarodnih kuharskih tekmovanjih si je nabral zavidljiv seznam odličij: zlato in srebrno medaljo na Intergastri, srebrno medaljo na Global chef Challenge, dve bronasti na kuharski olimpijadi v Erfurtu in še eno na Expogast Culinary World Cup v Luxemburgu. Bil je izbran za chefa leta 2019 po mednarodnem gastronomskem vodniku Gault & Millau 2019. Najbolj ponosen pa je na svoje ustvarjanje v Strelcu.

Preberite več