Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Sushimama

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Japonska minimalizem in natančnost

Sushimama je delček japonske kulture v samem središču Ljubljane.

Minimalistično urejena restavracija pomirjujoče deluje na živahni ulični vsakdan.

Ambient zaradi majhnosti in prijetne zatemnjenosti daje občutek intime. Masivni les, težki oglati stoli ter asketska oprema prostora pa nakazujejo, da gre za restavracijo višjega razreda.

Kuhinja je odprta, zato je kuhanje hkrati tudi predstava za goste. Zanimivo je opazovati japonska kuharja, ki vešče režeta, oblagata in oblikujeta sušije, sašimije ter druge zvitke japonske gastronomske kulture.

V središču kuhinje, ki jo vodi chef Hiroki Išikava, so sušiji, druge jedi so bolj spremljava. Odlična spremljava! Obsežen meni ponuja najboljše iz Japonske – od juh do številnih nežnih riževih jedi in jedi z rezanci ter seveda sušije vseh vrst in oblik.

Ponudba opojnih pijač ni nič manj impresivna. Izbirate lahko med pestrim naborom vinskih etiket, skoraj 40 različnimi viskiji in japonskimi sakeji.

suši krožnik
Foto: arhiv Sushimama

Od riževih zvitkov do wagyu govedine

Sushimama je znana predvsem po sušijih in sašimijih s tunom, škarpeno, sladko kozico, palamido, kapesanto, brancinom, lososom, hobotnico, jeguljo, skušo ter drugimi ribami in morskimi sadeži.

Tukaj boste dobili najboljšo miso juho s tofujem ali rakovico ter odličen wagyu biftek kobe style na vročem kamnu.

Chef Hiroki Išikava
Foto: arhiv Sushimama

Spoznajte chefa

Mojster riževih zvitkov

Hiroki Išikava obvlada umetnost priprave pristnih japonskih sušijev.

Zanimivo je opazovati pravega mojstra na delu oziroma pri pripravi sušijev ter drugih jedi, iz katerih izvablja blage in nežne japonske okuse. Za velikim pultom spretno seklja, reže, zvija, oblikuje in v restavracijo vnaša elemente diskretnega showcookinga.

Restavracija Sushimama je s chefom Išikavo v letih 2020, 2021 in 20211 prejela posebno Michelinovo priznanje, ki označuje sveže surovine ter skrbno pripravljen in dober obrok.

Preberite več