Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Turistična kmetija Pri Kovačniku

 

Nebesa na Pohorju

Pobegnite iz mestnega vrveža in se v idiličnem okolju vasice Planica nad Framom na vzhodnih obronkih Pohorja naužijte miru, svežega zraka, neokrnjene narave in prvovrstnih domačih kulinaričnih dobrot.

Svojo domačijo člani družine Štern imenujejo kar Nebesa na Pohorju. Pravijo, da jih v vasi s komaj 137 prebivalci obdajata le narava in mir.

Pred več kot štiridesetimi leti sta Angelca in Janez odprla vrata svoje kmetije gostom in tako postala med prvimi v okolici Maribora s turistično kmetijo. Zaradi izjemnih naravnih danosti, številnih možnosti za preživljanje prostega časa stran od mestnega vrveža in ob dobrotah izvrstne gospodinje Angelce je kmetiji ugled hitro rasel. Po treh desetletjih uspešne zgodbe sta kmetijo prevzela mlada naslednika. Gospodar Danilo je še posebej ponosen, da je kmetija samooskrbna, z ženo Barbaro pa sta odlična gostitelja obiskovalcev od blizu in daleč.

V delo na domačiji je vpeta vsa družina: mama Angelca in Barbara skrbita za zelenjavni in zeliščni vrt ter za kuho in peko. Skupaj ustvarjata tudi marmelade, piškote, potice, sirupe, sokove, čaje in namaze, ki jih gosti lahko odnesejo domov. Moški v družini so glavni pri predelavi mesa: pohorskih bunk, suhih salam, kiblflajša ter vzreji govedi, vseh opravilih na travnikih, njivah in v gozdu.

meso
Foto: arhiv Turistična kmetija Pri Kovačniku

Slastna ponudba sezonskih in tradicionalnih prazničnih jedi

Pri Kovačniku se na mizi znajdejo zgolj sveže, sproti pripravljene jedi iz svežih in lokalnih sestavin, zato se jedilniki in ponudba spreminjajo skupaj z letnimi časi, sezono in prazniki.

Na mizi vas lahko pričaka pohorski pisker, gobova juha ali pa koprivna juha s čemaževimi zvitki. Med jedi, ki so pogosto na meniju, sodijo tudi krvavica s kislim zeljem, ki jo postrežejo s krompirjevo juho ali pa porova pita s palačinkami, pira z jurčki in ognjičem, bučni njoki z žajbljem, cmoki s čemažem ali pa ajdova kaša z rdečo peso. Pa tudi mehki goveji zrezki v čebulni omaki in Štefani pečenka s pohorsko bunko sta priljubljeni glavni jedi. Ob praznikih zadiši po velikonočnem kruhu, ocvirkovki z bučkami, Martinovi goski in seveda tudi po slovenski orehovi potici, če naštejemo le nekaj prazničnih jedi.

Foto: arhiv Turistična kmetija Pri Kovačniku

Angelca in Barbara Štern
Foto: arhiv Turistična kmetija Pri Kovačniku

Kdo kuha

S skupnimi močmi: tašča in snaha

Angelca in Barbara Štern iz svežih, sezonskih pridelkov v kuhinji ustvarjata dobrote, ki jih ponudijo gostom na krožniku in v domači trgovinici.

Najbolj uživata pri peki tradicionalnih sladic, kot so buhtlji, potica, kvašeni rogljički, piškoti, in seveda pri pripravi pohorske gibanice. Pri Kovačniku namreč slovijo po odlični pohorski gibanici po skrivnem receptu babi Angelce.