Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Vila Planinka

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

V Vili Planinki teče drugačen čas!

Restavracija butičnega hotela Vile Planinka je dolgo pričakovan odgovor na povpraševanje ljubiteljev vrhunske kulinarike.

Daleč stran od mestnega vrveža, na kraju, kjer so že pred petsto leti odkrili energijske točke, se z neokrnjeno naravo Jezerskega zliva arhitektura Vile Planinka.

Butični hotel ne navdušuje le z razkošjem narave, temveč tudi z interierjem v slogu alpskega šika, ki zagotavlja popoln odklop. Po slikoviti magistralni cesti ob reki Kokri se je na Zgornje Jezersko, na severu Slovenije, vredno zapeljati tako zaradi oddiha kot tudi zaradi vrhunske kulinarike.

Zavezani trajnosti se v Vili Planinka ponašajo s prvovrstnimi jedmi iz kakovostnih in okusnih lokalnih sestavin. Menije prilagajajo letnim časom, sezoni in potrebam gostov. Tu ne iščite ananasov, banan ali sodavic velikih svetovnih korporacij. Ekipa chefa Blaža Derlinka verjame, da vse, kar potrebujejo, najdejo doma.

Izhajajo iz tradicije in z več kot 200 etiketami izključno slovenskih butičnih vin svetu dokazujejo, kako ponosni smo lahko na domače okuse.

Vila Planinka pogrinjek
Foto: Suzan Gabrijan

V naravi ni nič popolno, a vendar je narava ena sama popolnost.

Kot senzibilni opazovalci v Vili Planinka prepoznavajo želje svojih gostov in črpajo iz narave.

Kot dobra mama, ki svoje otroke razvaja z njim ljubo hrano in skuša uresničiti vsako najmanjšo željo, tudi osebje restavracije Vile Planinka hotelske goste razvaja s personaliziranimi dnevnimi meniji. Kruh je v slovenski kuhinji pomembno živilo, zato v Vili Planinka dnevno pripravljajo domač svež kruh iz ekološko pridelanega žita.

V restavraciji hotela so dobrodošli tudi zunanji gostje s predhodno rezervacijo, ki lahko izbirajo med 4-, 5- ali 7-hodnim menijem.

Izvrstni sommelier Marko Koren vam bo postregel vinsko spremljavo. Prav vsa vina iz obsežne zbirke lahko dobite tudi na kozarec ali pa si privoščite steklenico vašega najljubšega iz kateregakoli od vseh devetih vinorodnih okolišev v Sloveniji.

Chef Blaž Derlink
Blaž Derlink
Foto: Suzan Gabrijan

Spoznajte chefa

Njegove jedi ne potrebujejo velikih besed.

Na prvi pogled preprost, a s kakovostno vsebino. Tak, kot njegova kuhinja.

Že kot otrok je Blaž Derlink brskal, bral, kupoval in zbiral kuharske knjige, nato pa po končani srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici tudi veliko potoval in preizkušal nove, drugačne okuse. Obiskoval in stažiral je pri priznanih svetovnih kuharjih in srkal znanje kot spužva. Te izkušnje so v  kombinaciji z odgovornim odnosom do narave osnova njegovega gastronomskega ustvarjanja.

Kuhinji chefa Derlinka temelji na uporabi živil lokalnega slovenskega izvora in izključuje sestavine iz množične pridelave.