Nastavitve zasebnosti

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.  

Boljša izkušnja za vas

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Kakovostnejša vsebina

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Ne zamudite novih vsebin

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim
Zapri obvestilo, s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse zgornje namene.

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Vila Podvin

 

  • MICHELIN GUIDE 2021

Dobra vila slovenske kulinarike

Idilična Vila Podvin v mirnem objemu alpske narave je sinonim za najboljšo gorenjsko avtorsko kuhinjo.

Posestvo Podvin, katerega del je vila Podvin, v zgodovinskih dokumentih omenjajo že v 14. stoletju. V pestri preteklosti so si ga lastili mnogi. Za časa kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev je posestvo pripadalo tedanjemu kralju, pozneje pa legendarnemu jugoslovanskemu predsedniku Titu.

Vilo najdete na obrobju srednjeveškega mesta Radovljica, le streljaj od Bleda in Julijskih Alp, ki se dvigajo proti severozahodu. Leta 1968 so vilo, ki je nekdaj služila kot konjušnica, preuredili v imenitno restavracijo. Danes je ta sinonim za kakovostno gorenjsko kulinariko.

Elegantna jedilnica, ravno prav obogatena z umetniškimi deli iz bogate zakladnice slovenske kulturne dediščine, deluje pristno in domače. V toplejših mesecih se dogaja zunaj, na leseni terasi in vrtu.

V kuhinji prisegajo na avtohtone jedi, lokalne surovine in tesno povezanost z okoljem, v katerem sobivajo. Promovirajo tradicionalne običaje, obujajo že pozabljene jedi in pozabljene rastlinske sorte. Vsako prvo soboto v mesecu na svojem vrtu organizirajo Podvinsko tržnico lokalnih pridelovalcev hrane in rokodelcev.

Idilično posestvo v objemu narave pa je več kot primerna kulisa tudi za svečana družinska slavja in poroke, ki jih tu pogosto gostijo. Uživali pa boste tudi na čisto navaden dan, saj poleg zahtevnejših zalogajev nudijo dnevna kosila in izvrstna okrepčila “na žlico”. Poskusite telečjo obaro.

Kulinarika
Foto: Arhiv Vila Podvin

Tradicionalna kuhinja s chefovim podpisom

Če v Vili Podvin pričakujete zgolj odlično tradicionalno kuhinjo, ste se ušteli. Ta je zgolj osnova, s katero se mojstrsko poigrava chef Uroš Štefelin.

Sodobni kuharski pristopi in drznost se na njegovih krožnikih še kako poznajo. Naenkrat ne govorimo več o tradicionalnih slovenskih jedeh, temveč o novi slovenski kuhinji.

Vampi, šmorn, štrudl, koline, postrvi in druge slovenske dobrote na njegovih krožnikih zaživijo v povsem novi luči.

Uroš Štefelin
Uroš Štefelin
Foto: Arhiv Vila Podvin

Spoznajte chefa

Chef, ki črpa iz preteklosti in ustvarja za prihodnost

Chef Uroš Štefelin z oživljanjem okusov iz svojega otroštva pomembno vpliva na razvoj sodobne slovenske kulinarike.

S kuharijo se je okužil že kot otrok, ko sta se z babico, profesionalno kuharico, družila ob štedilniku.

Po šolanju na gostinski šoli je zagnano nabiral izkušnje v številnih restavracijah na Bledu in okolici. Znanje je pridobival tudi v francoski restavraciji La Petite Maison de Cucuron in pri Norbertu Niederkoflerju v Italiji.

Leta 2013 je stopil na samostojno pot. Njegovo ustvarjanje je izvrsten primer združevanja sodobnih kuharskih pristopov in tradicije.