Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Vinorodna dežela Podravje

 

Delikatna, bela, suha, aromatična vina Podravja

Izvrstna suha bela vina, najstarejša trta na svetu, terasasti vinogradi v vasici Jeruzalem– vse to in še več skriva vinorodna dežela Podravje.

Vinorodna dežela Podravje, ki je dobila ime po reki Dravi, ima veliko odgovorov za vas. Deli se na dva vinorodna okoliša: Štajersko Slovenijo, ki je največji vinorodni okoliš pri nas, ter Prekmurje.

Štajerska je polega Sancerrja, Nove Zelandije in Južne Afrike nedvomno ena izmed najboljših regij na svetu za sorto sauvignon.
Angela Muir, MW (Master of Wine)

Lendavski griči

Foto: Jošt Gantar

Vinorodni okoliš Prekmurje

V deželi štorkelj in modre frankinje.

Na skrajnem severovzhodu Slovenije na levem bregu Mure leži Prekmurje, drugi najmanjši vinorodni okoliš Slovenije. Prekmurje je med prebivalci Slovenije poznano po štorkljah, izvirih termalne vode, največjih in najdaljših ravnicah v Sloveniji, in seveda po reki Muri, po kateri je okoliš tudi dobil ime. A v Prekmurju poleg ravnic najdemo tudi gričevnate Lendavskih gorice in Goričko, kjer se vinska trta prav dobro znajde. Prekmurje leži na samem obrobju tople Panonske nižine, zato znajo biti vina na tem koncu bogata in krepkega telesa, naloga vinarjev pa je umiriti njihovo ognjevitost. Bele sorte so sicer močno v prevladi, a zadnji hit okoliša je avtohtona modra frankinja , ki tod daje ene najboljših rezultatov pri nas.

Lendava
Lendava
Foto: Miran Kambič

Vinorodni okoliš Štajerska Slovenija

Dežela vijugastih gričev med Alpami in Panonsko nižino.

Poleg Bleda, Pirana, Ljubljane in človeške ribice so vijugasti terasasti vinogradi v okolici Jeruzalema ena najpogostejših razglednic Slovenije. A največji vinorodni okoliš Slovenije v svojih nedrjih skriva še veliko zakladov. Na Ptuju hranijo najstarejšo ohranjeno steklenico slovenskega vina – Zlato trto letnika 1917. V Mariboru kakšnih 30 km ob reki Dravi navzgor raste najstarejša trta na svetu, V Gornji Radgoni pa vam bodo razkazali več kot 150 let staro tradicijo pridelave penečih vin po klasični metodi, prvo pri nas. Okoliš slovi po imenitnih belih suhih aromatičnih vinih iz sort sauvignon, renski rizling, sivi pinot, traminec, regionalna posebnost pa je šipon, s katerim si vinarji odpirajo vrata na tujih trgih.

In brez pretiravanja, tod pridelujejo nekatera izmed najboljših sladkih vin na svetu, kar potrjujeta dve Decanterjevi mednarodni trofeji (»Best of the Show”) za sladko vino. Prva za šipon, druga za laški rizling .

Zlati Grič
Zlati Grič
Foto: Jošt Gantar

Butične zgodbe

Doživite edinstvene zgodbe slovenskih ponudnikov, gostincev in pridelovalcev.

Lov za istrskim zlatom

Družinska tradicija, ki iz temne prsti skrivnosten gomolj prinese na okusne krožnike.

Preberite več

Domačija med gozdom in reko

Družinska domačija, ki postreže s sezonskimi, domačimi, lokalnimi in pristnimi dobrotami.

Preberite več

Na burji

Inovativni okusi soli kot butični dodatek k jedem.

Preberite več

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več