Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Okusite različnost voda

 

Okusite vodo v deželi, ki je pravico do čiste pitne vode vpisala v ustavo

Kjerkoli v Sloveniji ste, se lahko zanesete, da vam pripada kozarec čiste in okusne pitne vode.

Pitna voda iz pipe ali zajeta na pitniku sredi mesta, ustekleničena izvirska voda iz bližine, mineralna voda z izjemnimi lastnostmi, popita na samem izviru ali požirek iz gorskega potoka? V Sloveniji lahko okusite vse.

Voda
Foto: Alex Štokelj & Invida d.o.o.
Vsakdo ima pravico do pitne vode. Vodni viri so javno dobro.
Ustava Republike Slovenije, člen 70a

Ena od najbolj vodnatih držav v Evropi je tudi dežela številnih termo-mineralnih vrelcev. Tu lahko okušate svetovno znane mineralne vode, ki so zaradi svoje učinkovitosti že pred stoletji potovale na vse strani Evrope. V Slovenji lahko kar na izviru poskusite mineralno vodo z največjo vsebnostjo magnezija na svetu!

V deželi vrelcev zdravih voda doživite pitje vode na slovitih izvirih

Odkrivajte okuse voda, ki so polne blagodejnih mineralov. Okusite svetovno posebnost!

Med naravnimi mineralnimi vodami s skrbno nadzorovano vsebnostjo učinkovin je najbolj slavna voda Donat Mg. Med vsemi mineralnimi vodami na svetu vsebuje največ magnezija – za številna telesna stanja ključnega minerala, ki ga s to posebno vodo iz Slovenije vnesemo v telo v najbolj naravni obliki. To vodo lahko poskusite na izviru – v pivnici mineralnih vod v zdraviliški Rogaški Slatini.
Že stoletja je priljubljena tudi mineralna voda Radenska. Njeno ime je v Sloveniji sinonim za gazirane vode z mehurčki. Obiščite njen izvir v Radencih, naročite jo v lokalu, poiščite jo na številnih prodajnih mestih po vsej Sloveniji.

Mineralna voda

Naravne mineralne vode

Zaradi vsebnosti mineralnih snovi imajo posebne prehrambno-fiziološke učinke.

Izvirska voda

Izvirske vode

Ustekleničene naravne pitne vode imajo poleg znamke vselej naveden tudi kraj izvira.

Pitna voda

Pitna voda

Kar 90 odstotkov prebivalcev Slovenije ima pitno vodo iz vodovodnega omrežja z nadzorovano kakovostjo vode.

Ko okus izbrane vode ustvarja pravi značaj drugih pijač in jedi

V Sloveniji priljubljen brizganec, lokalno pivo ali izbrana dobrota v zdraviliškem kraju svoj okus pogosto dolgujejo vodi.

V Termalno Panonski Sloveniji, regiji številnih termomineralnih izvirov, so priljubljena poletna kombinacija z vodo razredčena sveža, odprta vina z bližnjih goric. V pijačah, kot je brizganec (lokalno: špricer), je običajno dodana naravna gazirana mineralna voda. Različice te pijače imajo natančno določena razmerja med vinom in vodo.
V Mediteranski in Kraški Sloveniji je priljubljena bevanda – kombinacija vina z običajno vodo iz pipe ali z izvirsko vodo.

V krajih termomineralnih voda, kjer svoje vode ne stekleničijo, jo vključujejo v pitne kure in v dobrote, kot so npr. piškoti, pripravljeni s termalno vodo.

Brez vode ni dobrega piva

V pivovarskih krajih, kot sta Laško in Ljubljana, vedo, da je za dobro pivo nujna odlična voda. Od so tudi nekatere izvirske vode.

Pitne kure v zdraviliščih

Tudi v tistih zdraviliščih, ki svoje vode ne stekleničijo, jo vključujejo v pitne kure in v jedi, pripravljene s termalno vodo.

VZEMI SI ČAS.

Za okušanje narave.

Moja Slovenija

V Sloveniji lahko na potepu po naravi srečate vsakomur dostopne studence in izvire

Če vprašate domačine, vam lahko marsikje povedo legende o nastanku izvirov. Nekateri izviri imajo dokazano zanimivo sestavo.

Na potepih po mnogih slovenskih krajih lahko odkrijete izvire pitnih voda z različnimi lastnostmi – na primer z večjo vsebnostjo železa. Prepoznate jih po oranžnih odtenkih tal okolici. Nekaterim izvirom pripisujejo energijske moči.

Butične zgodbe

Doživite edinstvene zgodbe slovenskih ponudnikov, gostincev in pridelovalcev.

Na burji

Inovativni okusi soli kot butični dodatek k jedem.

Preberite več

Kulinarične čarovnije globoko v horjulski hosti

Domače jedi s skandinavskim pridihom in v sozvočju z naravo.

Preberite več

Pri napojenem medvedu

Mesni izdelki, ki pričarajo pristen stik z naravo in neokrnjene okuse.

Preberite več

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več