Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Pivo iz hmeljarske dežele

 

Toliko različnih piv, kot je želja po originalnosti

Kdor išče tradicijo, v Sloveniji naroči Union in Laško. Kdor išče posebnosti, uživa v okusih različnih kraft piv.

V Sloveniji lahko okušate vse od piv spodnjega do piv zgornjega vrenja, od lagerjev do različnih piv tipa ale. Tradicionalno razširjeni znamki sta Union in Laško, piva iz mikropivovarn najdete v izbranih lokalih in na prireditvah.

Slovenska piva
Foto: Matevž Kostanjšek
Pivo primernega stila je lahko spremljevalec kakršnegakoli vremena in katerekoli hrane. Tako kot vino.
Andrej Colarič in Davor Mišmaš, avtorja knjige Pivo, pijača doživetja

V Sloveniji postaja pivo tudi vse bolj zanimiva kulinarična sestavina, ki jo v svoje jedi vključujejo kuharski mojstri. Podobno velja tudi za hmelj, čigar velike nasade in posebnosti lahko odkrivate v Savinjski dolini. Raznovrstna piva in s pivom povezane dobrote lahko okušate na številnih gastronomskih dogodkih.

Novice z okusom

Prejemajte gastronomske zanimivosti, novosti, dosežke in priložnosti v svoj e-poštni predal!

Odkrivajte zgodbe prvih dveh pivovarskih mest na vodenih ogledih, degustacijah in posebnih doživetjih

Oglejte si, kako nastaja pivo, obiščite pivnico, rešite se iz prve sobe pobega s pivsko tematiko na svetu.

Nekoč rivalski pivovarni v Laškem in Ljubljani sta danes povezani v eno podjetje, njune zgodbe iz preteklosti in njun vpliv na okolje so vir zelo različnih doživetij.

Ob pivovarni Union, ki jo tako rekoč v centru Ljubljane spoznate na vodenih ogledih, je velika pivnica. Posebnost lokala s pivi in jedmi je Union pivovarski izbor – pivo, ki ga vsak mesec zvarijo posebej za pivnico. Tu je tudi Pivovarniški muzej, izhodišče za vodeno turo Union Experience.

Zgodbe pivovarne Laško, ustanovljene že leta 1825, so vpete v posebnosti in doživetja zdraviliškega kraja Laško. So tudi del največje festivalske prireditve v Sloveniji – Pivo in cvetje.

Marsikatero pivo sveta ima vsaj malo okusa po Sloveniji. Daje mu ga hmelj slovenskih avtohtonih sort

Savinjska dolina velja za dolino zelenega zlata – hmelja. Njena prestolnica je Žalec, mesto s prvo fontano piv na svetu.

Na fontani v centru Žalca si lahko sami natočite različna piva s savinjskim hmeljem in ob tem odkrivate zgodbe enega večjih območij pridelave hmelja na svetu. V bližini je Ekomuzej hmeljarstva in pivovarstva. Med hmeljišča vodijo pohodniške in kolesarske poti. Lokalni ponudniki navdušujejo s hmeljarsko kulinariko.

Savinjska dolina

Foto: Nea Culpa d.o.o.

Poskusite hmeljarske jedi, ki jih navdihujejo malice nekdanjih obiralcev hmelja

Jedi, kot so obirovska južina, hmeljarski burger, ješprenova rižota lahko pospremite s savinjskim pivom Kukec.

Pivo je poimenovano po Simonu Kukcu, začetniku hmeljarjenja v Savinjski dolini in očetu pivovarstva v bližnjem Laškem. Svetli in temni lager najdete v Ekomuzeju hmeljarstva in pivovarstva in pri nekaterih lokalnih ponudnikih. Izberete lahko tudi komplet za domačo izdelavo piva – s savinjskim hmeljem, seveda.

Pivo
Foto: Nina Kurnik, arhiv Pivovarna Bevog

Po okuse kraft piv se odpravite s poznavalci na pot od puba do puba

Piva različnih znamk in okusov kupite v specializiranih prodajalnah, doživite jih na vodeni na turi za pivoljube!

V Sloveniji je pivovarstvo v razmahu, zato jutrišnja najbolj iskana piva morda šele nastajajo! Med bolj znanimi so piva Pelicon, HumanFish, Lobik, Tektonik, Reservoir dogs, Mali grad in vrsta drugih, ki jih ponujajo tudi vrhunski lokali. Pivovarne so po vsej Sloveniji, med bolj pivovarska mesta po številu pivovarn pa se uvršča Kamnik.

Lokalna piva lahko okušate marsikje. Zlasti v Ljubljani so na voljo vodene ture za ljubitelje piva. Doživetja ponujata npr. Beer Tasting Ljubljana in LjubljanaNjam.

Odlična priložnost za pokušino piva in s pivom skladne kulinarike so dogodki, prireditve, festivali

V več krajih po Sloveniji prirejajo dogodke, ki predstavljajo različnost piva in spremljevalnih jedi

Pivo&burger fest v Ljubljani, Pivo fest na Krvavcu, Makrobeer fest v Mariboru, Savinja Beer fest v Mozirju, Pivomanija v Ajdovščini, Festival piva in klobase v rovih pod starim Kranjem, Brežiški festival piva ter prireditve mikropivovarn po vsej Sloveniji – to so le nekatere priložnosti za spoznavanje slovenskih kraft piv.

Pivo in burger fest
Foto: Nina Kurnik, arhiv Pivovarna Bevog

Butične zgodbe

Doživite edinstvene zgodbe slovenskih ponudnikov, gostincev in pridelovalcev.

Domačija med gozdom in reko

Družinska domačija, ki postreže s sezonskimi, domačimi, lokalnimi in pristnimi dobrotami.

Preberite več

Kulinarične čarovnije globoko v horjulski hosti

Domače jedi s skandinavskim pridihom in v sozvočju z naravo.

Preberite več

Pri napojenem medvedu

Mesni izdelki, ki pričarajo pristen stik z naravo in neokrnjene okuse.

Preberite več

Okusite še več!

Spoznavajte zgodbo slovenske gastronomije. Odkrivajte lokalne posebnosti kulinarike in vina.

Preberite več