Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Hiša Denk

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

»Fine dining« po slovensko

Vedno boljši in drznejši.

V Zgornji Kungoti, nedaleč od Maribora, stoji Hiša Denk. Sodobna zunanjost hiše, z veliko teraso, ribnikom in parkom, prišleku vzbudi radovednost in pričakovanje. Upravičeno. Moderni leseni paviljon se nadaljuje v moderno jedilnico. Veliko je lesa, toplih barv in naravne svetlobe.

Družinska restavracija Hiša Denk upravičeno slovi kot ena najlepših, pa tudi najboljših fine dining podeželskih restavracij pri nas. Kulinarika, ki temelji na lokalnem, štajerskem okolju in družinski tradiciji, a se brez sramu in zadržkov ozira tudi v daljave, se po kakovosti kosa z najboljšimi fine dining restavracijami širom po svetu.

Delujejo že od leta 1972, a so vedno boljši in drznejši.

Chef Gregor Vračko, pripadnik druge generacije družinskega posla, si želi, da gostje pri njem preprosto uživajo. Izpopolnjeval se je v vrhunskih tujih restavracijah. Tudi za domačim štedilnikom kuha tako dobro in izbrano, da k njemu prihaja vedno več izbrane klientele od vsepovsod.

Veliko pozornosti posveča prezentaciji in najmanjšim detajlom. Še več kakovosti surovin. V Hiši Denk si neskromno upajo priznati, da so za vrhunsko sestavino pripravljeni seči globoko v žep, porabiti veliko časa ali napora. Pri konceptu, ki ga razvijajo, drugače ne gre. Da je za vsem skupaj ogromno ljubezni do kuhanja in velik talent, pa je razvidno s krožnikov.

Kulinarika
Foto: Luka Karlin

Kulinarika in ugodje

Menija v Denku ni. Je samo ... pojedina. Tako vam ne preostane drugega, kot da se prepustite ugodju.

Spretno vas vodijo tudi skozi zapitek. Na voljo je 470 vrhunskih belih, rdečih in oranžnih vin priznanih domačih in tujih vinarjev.

Gregor Vračko
Gregor Vračko
Foto: Ciril Jazbec, Tent Film

Spoznajte chefa

Namesto njega govori njegova kuhinja

Gostilniški otrok je bil vedno nekaj posebnega. Samosvoj in neznansko radoveden. Poleg Gregorja se je kulinariki posvetil tudi njegov brat David, ki svojo kulinarično zgodbo piše v mariborski restavraciji Mak.

Od nekdaj ga vleče v svet, veliko ga je tudi izkusil. Kalil se je v najboljših fine dining restavracijah v Avstriji, Angliji, Ameriki, Nemčiji in drugod.

Preberite več