Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Hiša Franko

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Kulinarični tempelj, ki spreminja prehranjevalne navade

Hiša Franko se uvršča med 50 najboljših restavracij na svetu, v letu 2022 na 34. mesto, chefinja Ana Roš pa se ponaša s titulo najboljše kuharske mojstrice na svetu v letu 2017 in je ambasadorka Svetovne turistične organizacije za gastronomski turizem.

Zgodba in filozofija Hiše Franko, ki se uvršča med 50 najboljših restavracij na svetu, sta tesno povezani s Posočjem, enim najlepših predelov Slovenije na severozahodu dežele. Smaragdna reka Soča in okoliške Julijske Alpe dajejo pokrajini in ljudem, ki tukaj živijo, poseben značaj. Narava zna biti trda in težka, a tudi osupljivo lepa in radodarna.

Hiša Franko je umeščena ob vznožje mogočnih vrhov in pašnikov, daleč od ponorelega sveta in čisto blizu Soče. Obedujete lahko v stekleni jedilnici ali elegantnem glavnem prostoru. Za hišo je zelenjavni vrt, gojijo tudi zelišča. Na mizo postavijo najboljše, kar v teh krajih ponujajo narava in ljudje. Sodelujejo z lokalnimi gobarji, zeliščarji, pastirji, lovci in ribiči.

S svojo inovativno kuhinjo, ki jo prepletajo z najboljšim iz lokalnega okolja, postavljajo nova merila v domači in svetovni kulinariki. Njihov »vpliv« se širi v mnogih sodobnih restavracijah, ki se zgledujejo po najboljših.

Za preboj Hiše Franko, ki ima sicer že več kot pol stoletno tradicijo, je najzaslužnejša chefinja Ana. K Hiši Franko jo je zanesla ljubezen. Pa ne do kuhe, kajti sprva je ta ni pretirano zanimala. Ko pa sta se s takratnim partnerjem Valterjem Kramarjem, ki je Hišo Franko prevzel od staršev, podala na skupno gostinsko pot, je vzklila tudi ljubezen do kuhe.

Radovednost, talent, trdo delo in pogled »čez planke« so se kmalu obrestovali. Sprva je navduševala predvsem domače goste, po predstavitvi v Netflixovi seriji Chef´s table leta 2016, pa sta Ana in Hiša Franko postali globalni gastronomski zvezdi.

Kulinarika Hiše Franko
Foto: Suzan Gabrijan, arhiv Hiša Franko

Ob krožnikih zadovoljno prikimavajo tako poznavalci kot hedonisti

Na krožnikih se znajdejo že pozabljene in celo odpisane sestavine.

Veliko fermentirajo, kisajo, dehidrirajo, sušijo. Nepredstavljive kombinacije so naenkrat všečne in okusi harmonični.

Če se prepustite vodenju, se vam Hiša Franko predstavi z 11-hodnim menijem.

Ana Roš
Ana Roš
Foto: Suzan Gabrijan, arhiv Hiša Franko

Spoznajte chefinjo

Ena najboljših chefinj na svetu - Ana Roš

Kulinarični svet in gurmani jo kujejo v zvezde. Kaj nam bo zakuhala v prihodnosti?

Tudi najbolj skromne sestavine se pod njenimi prsti spremenijo v sofisticirane kreacije nepričakovanih kombinacij. Anini krožniki goste popeljejo po Posočju in njegovi bližnji okolici.

Preberite več

Zdaj je čas za Dolino Soče. Ana Roš. #mojaslovenija