Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Restavracija Mak

 

  • MICHELIN GUIDE 2023

Naj se spektakel prične!

Ob obisku Maka pustite vsa pričakovanja pred vrati in se prepustite (kulinaričnim) presenečenjem! Ekstravaganca tu ni le forma, temveč predvsem vsebina.

Restavracija Mak je ena najboljših, zagotovo pa najbolj ekstravagantna restavracija v Sloveniji. Sem boste stežka zašli po naključju. Zunanjost restavracije, ki leži na Pobrežju v Mariboru, ne daje slutiti, da boste kmalu deležni vrhunske umetniške predstave. Ob izjemni kulinarični spremljavi, seveda.

Zanimiva, okusno opremljena jedilnica je obetavnejša od zunanjosti, a še vedno zgolj manj pomembna kulisa za spektakel, ki ga bodo deležni vaši čuti.

Pričakujte pisano, drzno, bogato, svežo in okusno izkušnjo, ki poleg brbončic izzove še preostale čute in čustva. Na svoji spletni strani jo napovedo s sledečimi besedami: »Nemogoče je ostati trezen pustolovščine, ki se razodeva pred teboj…«.

Ko se prepustite umetniškemu vodenju chefa Davida Vračka, se spektakel prične. Skozi gurmansko predstavo vas vodi brez vnaprej predpisanega menija in ob nekonvencionalni strežbi, ki na trenutke spominja na improvizacijo. A ni čisto tako. Presenečenja, ki sledijo, zagotovo niso naključna.

Scenosled jedi in simfonije okusov se nizajo, kot bi bili rezultat natančnih izračunov. Spremenljivki, ki vplivata na vsebino krožnikov sta dve: prva so dnevno sveže sestavine, ki so v restavraciji na voljo. Druga je čas, ki ga je obiskovalec voljan pustiti v restavraciji Mak. Tehnična dovršenost, kreativnost in mojstrsko kuharsko znanje chefa so konstante.

Kulinarika
Foto: Gregor Bohak, arhiv Restavracija Mak

Čisto pravi odklop

Slastne kreacije so preplet okusov, tekstur in barv. Usklajene ali v popolnem kontrastu s krožniki, posodicami, celo zvoki in detajli v prostoru zaokrožujejo jed v izkušnjo za vse čute.

Maka se splača obiskati, če si poleg vrhunsko pocrkljanih brbončic in želodca želite nahraniti še dušo. Prepustite se spektaklu in čaka vas lahko prebavljiva in težko pozabljiva kulinarična izkušnja. Pa naj bo to za lahko kosilo, nekoliko daljše dnevno razvajanje ali večerni degustacijski meni.

Ob obisku vam želimo veliko umetniških užitkov in dober tek!

David Vračko
David Vračko
Foto: Gregor Bohak, arhiv Restavracija Mak

Spoznajte chefa

Kulinarični čudež

Talentiran, divji, zagnan, skromen in odštekan so najpogostejši pridevniki, ki opisujejo chefa Davida Vračka.

Na slovenski kulinarični sceni chefa Davida Vračka enačijo s kulinaričnim čudežem. A za čudežem se skriva velika ljubezen do kuharije, iskriv duh in dolga leta šolanja.

Kuhalnico je že od malega, skupaj z bratom Gregorjem, danes izvrstnim chefom v Hiši Denk, vrtel v domači gostilni.

Kalil se je v najboljših restavracijah širom po svetu, v avstrijskem Dunaju, v Švici, na Norveškem, Portugalskem, na Mallorci v Španiji in v Južni Afriki. Po desetih letih tujine se je vrnil v domači Maribor, kjer je začel pisati svojo kuharsko zgodbo.

Preberite več