Nastavitve zasebnosti

Obvezni piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke in beleži anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si.  

Statistični piškotki

Nam dovolite, da zbiramo anonimizirane podatke o ogledu naših vsebin? Izboljšali bomo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovolim
Ne dovolim

Segmentacijski piškotki

Nam dovolite, da beležimo vaše aktivnosti na tej strani? Tako bomo spoznali vaše interese in vam ponudili tiste zanimivosti in vsebine o slovenskem turizmu, ki vas najbolj zanimajo.

Dovolim
Ne dovolim

Oglaševalski piškotki

Nam dovolite, da vam občasno ponudimo oglasne vsebine na drugih spletnih straneh, ki se najbolje ujemajo z vašimi interesi?

Dovolim
Ne dovolim

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija (STO) beleži in hrani anonimizirane podatke o moji aktivnosti na www.tasteslovenia.si, ki jih STO uporablja za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje obiskovalcev portala v prihodnje. Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom posredovanja čimbolj kakovostne in zame zanimive vsebine (profiliranje). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki.
Ker se Slovenska turistična organizacija trudi pošiljati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo vsebino, bi želela meriti odzive na poslana obvestila. Za boljša in bolj usmerjena obvestila ter prilagajanje nadaljnjih sporočil osebne podatke avtomatsko obdela, analizira, profilira ter ocenjuje zainteresiranost uporabnikov za poslana obvestila.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Dovoljujem, da Slovenska turistična organizacija beleži in hrani prikaze prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere sem že predhodno izkazal interes (remarketing). Potrjujem tudi, da sem seznanjen s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki. Ker se Slovenska turistična organizacija trudi prikazovati čimbolj kakovostno in za prejemnike zanimivo oglasno vsebino, bi vas z oglasi želela ponovno obveščati o tematikah, za katere ste že predhodno izkazali interes. Te nastavitve veljajo za oglase, ki jih pokažemo preko storitev podjetja Facebook, vključno z Facebookom in Instagramom, pa tudi preko spletnih aplikacij. V kolikor se ne strinjate z beleženjen in hrambo prikazov prejetih obvestil in klike na povezave v prejetih sporočilih z namenom prikazovanja oglasne vsebine o tematikah, za katere ste že predhodno izkazal interes (remarketing), bo vseeno prikazano enako število oglasov, vendar pa za vas morda ne bodo tako zanimivi.

Upravljalec osebnih podatkov:
Slovenska turistična organizacija, Dimičeva ulica 13, Ljubljana
tel: +386 1 5898 550
e-pošta: info@slovenia.info

Gault&Millau v Sloveniji

 

Kape slovitega rumenega kulinaričnega vodnika za najodličnejše slovenske gostince

Gault&Millau, priznani mednarodni vodnik po gastronomski ponudbi, igra veliko vlogo pri promociji in razvoju gastronomije.

Inšpektorji vsako leto prečešejo državo in mesece anonimno obiskujejo restavracije, priljubljena zbirališča, vrhunske vinske kleti in butične pivovarne, o katerih podajo objektivno mnenje.

Vse od prihoda vodnika na slovenski trg leta 2019 je opazna nenehna rast kakovostne slovenske gastronomske ponudbe. Vedno več je tako mladih kot tudi novih obrazov, ki svojo ljubezen do slovenske gastronomije in njene tradicije razvijajo na edinstvene načine in s svežimi pristopi.

 

Izjemni ustvarjalci

Posebno pozornost v vodniku namenjajo tudi najboljšim posameznikom. To so nagrajenci leta 2023:

  • CHEF LETA: Janez Bratovž, JB restavracija, Ljubljana
  • CHEF PRIHODNOSTI: Rok Martinčič, Gostilna Jež, Jagnjenica
  • CHEFA TRADICIJE: Ivica Evačić, Restavracija Hotela Marina, Izola, in Matej Tomažič, Majerija, Slap
  • MLADI TALENT: Kristian Zule, Stara gostilna, Piran
  • NAJBOLJŠI SLAŠČIČAR: Naser Gashi, Ljubljana
  • NAJBOLJŠI POP: eVino bar, Ljubljana
  • NAJBOLJŠI SOMMELIER/NATAKAR: Miralem Junuzović, Bistro Štorja, Postojna

 

Nagrajene restavracije

Gault&Millau glede na število doseženih točk restavracijam podarja kuharske kape. Tu so predstavljene restavracije, ki so prejele:

 4 kape: Kuhinja zelo visoke kakovosti

 3 kape: Kuhinja visoke kakovosti

 

Prejemniki nagrad Gault&Millau 2023

Spoznajte prejemnike priznanj

Filtriraj Zapri filtre

Izjemne gastronomske izkušnje

Oglejte si, kateri kuharski mojstri in mojstrice ter restavracije s kreativnostjo in prizadevnostjo skrbijo za personalizirana kulinarična doživetja svojih gostov.